Dql-_-YXgAI9FnF
KULTURA · knjige

Otvaranje nove knjižare u lancu ili preseljenje na novu lokaciju nije ništa neobično. Ali, da li ste ikada videli kako se cela knjižara, što znači sve knjige i svaki drugi komad nameštaja sele uz pomoć ljudskog lanca?

Baš se to dogodilo u engleskom gradu Sauthemptonu, sa knjižarom pod nazivom October Books. U pitanju je neprofitna knjižara sa istorijom dugom 40 godina, veoma popularna među lokalnom zajednicom. Nakon povećanja kirije, morali su da pronađu novo mesto za knjižaru i to su uspeli, na samo 150 metara udaljenosti od prethodnog. A onda je na red došao problem prebacivanja oko 20 hiljada knjiga i celokupnog nameštaja.

Pomoć je zatražena baš od lokalne zajednice i ona se odazvala. Oko 250 ljudi se skupilo i napravilo lanac od stare do nove lokacije kako bi pomogli u prebacivanju knjiga iz ruke u ruku. Pomoć se nije završila tu, jer su pojedinci učestvovali i u krečenju novih prostorija i raspoređivanju inventara. Ovaj proces prenošenja i dalje traje, a datum otvaranja nove knjižare je 3. novembar, do kada sve mora biti prebačeno i sređeno.


PRKOSNE_NASLOVNA City Magazine preporuka: „Priče o prkosnim Srpkinjama“ Knjige nove Fantastični sajamski popusti na štandu Filmskog centra Srbije photo-1524995997946-a1c2e315a42f 10 godina City Magazina: Najbolje od pisane reči Džudi Kertin 1 Džudi Kertin u Beogradu: Autorka najbolje irske dečje knjige gost Kreativnog centra · · ·