famous-logo-evolution-history-old-new-34-574709ad67e28__700-cover
PULS GRADA · dizajn

Grafički simboli i drugi elementi koje možemo videti u današnjim logotipima su nastali kao rezultat viševekovne evolucije u dizajnu. Nekada su na ceni bili relativno komplikovani crteži, dok je danas situacija znatno drugačija pa je minimalistički dizajn apsolutno preuzeo primat.

To se najbolje može primetiti upoređivanjem originalnog i aktuelnog logotipa kompanije Apple. Prvi od njih prikazuje Isaka Njutna dok čita knjigu ispod jabukovog drveta, a ova slika je obgrljena zastavom sa imenom kompanije kao da se radi o nekom amblemu kraljevske porodice iz davnih vremena. Nasuprot njemu, novi Apple logo je prilično jednostavan. To je samo jednobojni prikaz jedne odgrižene jabuke. Složićete se da je lakše zapamtiti drugi logo nego prvi.

Kroz sličnu evoluciju su prošli i mnogi drugi logotipi poznatih brendova kao što su Nokia, IKEA, Ford i adidas. U našoj galeriji možete videti njihove originalne verzije, ali i aktuelni dizajn koji se danas koristi.

Canon logo nekad i sadOtvori galeriju
zarathustra-bicycle-turn-indicators-1 Bicikli bi uskoro mogli da imaju znakove za skretanje fullscreen_1548090022_eee9b0fe917030fd0bb076cdeb8ec062 Ova torba rešava jedan veliki ženski problem naslovna Ovakve satove sigurno niste videli do sad naslovna Ovaj dizajner je napravio logoe za svakodnevne reči · ·