London
KULTURA · art

Čelnici Londona žele da stvore zonu za stanovanje umetnika gde će renta biti zaista prihvatljiva. Zamenik gradonačelinka za kulturu Justine Simons je primetio da zbog visokih renti i poreza postoji opasnot da 30 odsto umetničkih prostora u sledećih pet godina bude zatvoreno.

London je poznat po svojim umetničkim kvartovima, ali sve je to pod pretnjom. Kreativna scena grada je pod finansijskim pritiskom, tačnije, cene nekretnina su skočile, plate su najniže u poslednjih nekoliko godina ikada zabeležene, i sve to tera umetnike iz grada. Što je već postalo primetno.

London je postao previše skup za umetnike. Ipak, Simons ne želi da London izgubi umetnike i čelnici grada predlažu da se stvore stambene zone sa nižom cenom stanova koje bi umetnici mogli da kupe i da tako pojedni delovi grada budu umetničke oaze. U ovo bi mogle da se uključe i lokalne zajednice i to i jeste jedan od ciljeva projekta- da nova umetnička zona okuplja ljude.

Sadiq Khan je tokom svoje kampanje za gradonačelnika izneo uverenje da bi bilo dobro da London otvori subvencionisana radna mesta za umetnike i uopšte ljude unutar kreativnih industrija. Tako da je i ovo jedno od mogućih rešenja.
London i Pariz su postali skupi gradovi za umenike, o tome smo već pisali ovde. Čak i Berlin postaje skup i prezasićen. Tako da, mladi umetnici i umetnici generalno traže gradove u kojima mogu da stvaraju i ne brinu baš svakog dana da li će imati dovoljno novca za osnovne ljudske potrebe.


56. Oktobarski salon 56. Oktobarski salon: Ljubavni zanos Izložba u New Moment-u Crteži o Beogradu u galeriji New Moment berlin Novi mural u Berlinu zaista izgleda kao meso tet Savršene tetovaže za sestre ·