1491923955-hbz-da-vinci-lv
PULS GRADA · moda

„Masters“ je ime nove kolekcije koju je modna kuća Louis Vuitton dizajnirala u saradnji sa poznatim njujorškim umetnikom Jeffom Koonsom. Sastoji se od tašni i asesoara urađenih sa motivima umetničkih dela velikih slikara kao što su Leonardo da Vinči, Vinsent van Gog, Piter Pol Rubens, Žan-Onore Fragonar i Ticijan.

Kolekcija je inspirisana Koonsovom izložbom Gazing Ball, u kojoj je ovaj umetnik reinterpretirao poznate slike i skulpture stavljanjem sjajne plave kugle (!?) ispred njih. Cilj mu je bio da slavi ljudska dostignuća i pokaže nam kako smo deo velike tradicije kojoj sami svakodnevno doprinosimo. Ok, jasno je, ništa ovde nije jasno, a modna filozofiranja ipak nisu filozofija!

Sličnu ideju upotrebio je i za Louis Vuitton tašne, samo što su sada reflektujuće plave kugle zamenjene metalik natpisima sa imenima autora slika kao i LV i JK inicijalima. Umetnička dela su odštampana na kožnom delu torbe u kombinaciji sa ručkama pastelnih nijansi plave, roze i ljubičaste boje.

Proizvodi iz kolekcije Masters će se pojaviti u prodaji u odabranim Louis Vuitton radnjama 28. aprila. Cene artikla će se kretati od 585 do 4.000 dolara. Celokupnu kolekciju tašni i asesoara možete pogledati ovde.

Marchesa-_cover Kako je moda inspirisana arhitekturom 1488728839-landscape-1488395430-slant-template-early Kako su izgledali na svojim prvim nastupima cover5prolece 5 prolećnih kombinacija za uskršnje praznike 30. Fashion Selection Vodimo vas na 30. Fashion Selection · · ·