ALX_5732
PULS GRADA · gastro

Krafin je posebna poslastica, kombinacija kroasana i mafina u jednom proizvodu. Prvi je napravljen u Australiji, ali su za njegovu planetarnu slavu ipak zaslužna dva mlada momka iz Los Anđelesa, osnivači pekare Mr Holmes Bakehouse. Vlasnici Lulu pekara iz Beograda bili su u prilici da posete ovu pekaru i probaju čuveni krafin što im je poslužilo kao inspiracija da i oni usavrše recepturu za beogradsku varijantu ove poslastice. Krafini su postali deo ponude Lulu pekara na svih šest lokacija u Beogradu.

Kako se pravi krafin? Pripremi se testo za kroasane, seče se i oblikuje tako da svaki komad stane u specijalne modle slične onima koje se koriste za mafine. Pečeni krafin izgleda kao veliki mafin od vazdušastog lisnatog testa. Nakon pečenja filuje se različitim kremovima ili voćnim filovima.

Po ugledu na originalni Mr Holmes krafin, u Lulu pekarama stalno menjaju ukuse punjenja. Svakodnevno su u ponudi dva ukusa koji se menjaju na nedeljnom nivou. Reakcija mušterija na krafin je fantastična, što nam govori da je naš osećaj da je u pitanju jako dobar proizvod bio potpuno ispravan.


snow-restaurant-mountains-sky Koja su najpopularnija piva na svetu? naslovna Ove namirnice su još zdravije kada se jedu zajedno Neuro_Cuisine2_0 Nauka o ukusu 29-Times-Chocolate-Met-a-Tragic-End_Social3 Zločini protiv čokolade · · ·