ALX_5732
PULS GRADA · gastro

Prošlo je već pet godina od kada se pojavio najpoznatiji hibridni pekarski proizvod na svetu – kronat (hibrid kroasana i krofne). Popularnost kronata širila se društvenim mrežama poput požara, pa se očekivano, vrlo brzo, pojavio još jedan hibrid. Ovoga puta ideja je bila kombinacija kroasana i mafina u jednom proizvodu. Tako se rodio krafin.

Prvi je napravljen u Australiji, ali su za njegovu planetarnu slavu ipak zaslužna dva mlada momka iz Los Anđelesa, osnivači pekare Mr Holmes Bakehouse. Mala kafeterija kupljena za sitan novac uz sjajnu biznis ideju i originalan pristup kreiranju brenda, doveli su vrlo brzo do velikog uspeha njihovog pekarskog biznisa i svetske popularnosti krafina kao zaštitnog znaka Mr Holmes Bakehouse-a.

Potpisnici ovih redova, vlasnici Lulu pekara iz Beograda, zainteresovali su se za ceo koncept Mr Holmes Bakehouse-a prvo putem Interneta i Instagrama, a zatim i  posetom ovoj pekari u San Francisku. Dopao nam se ne samo krafin kao proizvod (koji je stvarno magičan u izvedbi Mr Holmes-a), već i to što iza njega stoji tako zanimljiva priča i velika kreativna energija. Inspirisani ovom posetom proveli smo narednih 6 meseci pokušavajući da u Lulu proizvodnji napravimo krafin sličan onome koji smo probali u San Francisku. Trud se isplatio i od pre 10-ak dana krafini su postali deo ponude Lulu pekara na svih 6 naših lokacija u Beogradu.

Kako pravimo krafin? Pripremimo testo za kroasane, sečemo ga i oblikujemo tako da svaki komad stane u specijalne modle slične onima koje se koriste za mafine. Pečeni krafin izgleda kao veliki mafin od vazdušastog lisnatog testa. Nakon pečenja filujemo ga različitim kremovima ili voćnim filovima. Po ugledu na originalni Mr Holmes krafin, stalno menjamo ukuse punjenja. Svakodnevno su u ponudi dva ukusa, ali se svake sedmice menjaju. Reakcija mušterija na krafin je fantastična, što nam govori da je naš osećaj da je u pitanju jako dobar proizvod bio potpuno ispravan.


page-cokolade-home-made Home Made Company: Ručno pravljene čokolade naslovna Ovako ne treba dizajnirati menije cover www.gotta.yotti.co Kako da ispijate popodnevni čaj kao pravi Englez pexels-photo-434213 10 činjenica o kafi koje niste znali · ·