IMG_0032 2
PULS GRADA · gastro

Novogodišnji i božićni praznici se približavaju, pa se u Lulu pekarskoj radionici užurbano planira praznični asortiman. Pa čime će se to tokom ovih praznika gostiti Lulu mušterije?

Tradicionalno se, uoči Nove godine i Božića, u Lulu pekarama izrađuje božićni hleb štolen (stollen). Slatki hleb zanosne arome (rum i narandža) sa obiljem suvog i koštunjavog voća namenjen je onima koji vole da sebe i sebi drage osobe posebno razmaze tokom praznika. Kako je broj ovih hlepčića svakoga dana ograničen, a potražnja velika, u Lulu objektima preporučuju da na vreme rezervišete svoj primerak.

Naravno, da upotpuni praznično raspoloženje, biće tu i neizbežni krafin, zvezda Lulu ponude, svake nedelje u novom izdanju (sa novim ukusom kremastog fila).

U Lulu pekarama misle i na one koji trenutno poste božićni post, pa osim standardno bogate ponude slanih i slatkih posnih pita, nude i neobične opcije kao što su vege burger sa sosom od cvekle, integralna vege rolnica i kinoa salata.

Priprema se i veliki broj posnih poslastica – čokoladni tart sa aronijom, integralni kolač sa jabukama i karamelom, a kao posebno zanimljiv treba izdvojiti posni dezert pod nazivom „Lulu tufahije“. To je Lulu „tvist“ na tradicionalnu poslasticu od jabuka i oraha, ali u modernom izdanju, sa dodatkom ovsenih pahuljica i čia semenki. Ako volite zdrave i lagane dezerte ovo je nešto što morate probati!


1175090_Baileys Coffee Social Crop_original Ove zime ugodite sebi uz Baileys Home Made Company-praznici Home Made Company: Predlozi za praznike cover www.thelittleblogofvegan.com Idealan praznični kolačić za svaki horoskopski znak S-original---naslovna-oglas1 S-original rakije: Vrednost tradicije · ·