page-lulu
PULS GRADA · gastro

Od ove godine Lulu porodica je bogatija za još jedan prodajni objekat u samom centru Beograda, ali i za nov moderan proizvodni prostor koji će omogućiti da se Lulu priča dalje širi. Novootvorena pekara u Braće Jugovića 23, u svom enterijeru ima neke od elemenata preslikane iz prethodnih objekata, pošto je ideja da svi pomalo liče, ali i da svaki ima svoje specifičnosti po kojima se razlikuje. I dalje su aktuelni elementi industrijskog dizajna, jer se takva estetika najviše uklapa u atmosferu Lulu pekara.

Pošto vole sebi da postavljaju izazove, ekipa Lulu-a stalno radi na osmišljavanju novih đakonija. Uvek nakon eksperimentisanja shvate kako se trud isplatio, kao na primer kada se nedavno rodio jedan hit novitet u formi integralnog tarta sa šumskim voćem. Pored njega, obavezno probajte i neodoljivu Nutela krostatu, a od slanih stvari trenutno je najpopularnija fokača filovana pršutom i rukolom.

Pošto je izbor veliki, tako su „rame uz rame“ podjednako traženi burek i italijanska fokača, štrudla sa makom i američka cimet rolnica, tradicionalni beli hleb i sourdough bread. Kada smo kod hleba, poznato je da Beograđani cene dobru i kvalitetnu veknu, a upravo je po tome Lulu prvobitno i postao prepoznatljiv.

Ako ste u žurbi i želite da gricnete nešto „s nogu“, onda probajte pita zalogajčiće, štanglice sa sirom, hrskave norveške ražane pločice za ljubitelje zdrave hrane, ali recimo i čokoladne mafine ili dansko pecivo sa svežim voćem za sladokusce.

Lulu pekare sa zadovoljstvom uvode zdrave opcije u svoj asortiman, pa su se mnogi obradovali kada se pojavio vegetarijanski burger, čia puding, kiš sa grilovanim povrćem i kozjim sirom, slani skonsi bez glutena, proja sa heljdom i svežim spanaćem.

Od skora se služi i osvežavajući kranč obrok u čaši, koji se sprema na licu mesta. On se sastoji od rashlađenog gustog jogurta, domaćeg voćnog preliva od borovnica ili jagoda, i hrskave pečene granole koja se takođe priprema u Lulu-u. Ova savršeno hladna, kremasta i kiselkasto-slatkasta kombinacija okrepiće vas i u najvrelijim danima. A za odlazak na piknik ili bazen, sa sobom ponesite proje, gibanice ili kiš sa spanaćem, sirom i slaninicom.

Iz Lulu-a potvrđuju kako je jedan od najlepših osećaja onaj kada nahranite i ugostite ljude, pa su lica zadovoljnih mušterija njihova najveća satisfakcija i motivacija da nadalje tragaju za novim ukusima.

DSCF8978-cover Gastro tradicija poznate kulinarske škole Le Cordon Bleu page-fat-boys Fat boys: Obavezno odredište za sve gastronome Istok 104 EDIT cover Istok: Popularni restoran vijetnamske kuhinje ima novi meni city-magazine jul-1 Bistro Distribucija.381: Autentična letnja bašta · · · · ·