Luštica Bay
U VAZDUHU · promo

„Luštica Bej” (Luštica Bay) je jedinstven grad na crnogorskom primorju koji gradi kompanija Luštica Divelopment na poluostrvu Luštica, nadomak Tivta, već skoro godinu dana. Grad koji svojim originalnim konceptom redefiniše reč luksuz zajednički je poduhvat Vlade Crne Gore i Oraskom Divelopmenta.

U Luštici Bej će samo 6 odsto od ukupnih 690 hektara površine biti naseljeno, a preostalih 94 odsto će ostati netaknuta priroda. U okviru tih 6 odsto biće izgrađeno više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, sedam hotela, golf teren sa potpisom Geri Plejera, kao i dve marine i drugi objekti koji će upotpuniti izgled i funkcionalnost grada. Inspiracija za arhitekturu grada pronađena je u tradicionalnoj arhitekturi crnogorskog primorja. Luštica Bej će svojim stanovnicima moći da ponudi najbolje uslove za život i uživanje u različitim sportskim aktivnostima, a da pritom sve prirodne karakteristike ovog poluostrva ostanu autentične. Tokom gradnje se poštuju najviši ekološki standardi, naime Luštica Bej je prvi registrovani LEED projekat (Leadership in Energy and Environmental Design) za dom u Evropi, dok se održivost grada ogleda i u uključivanju lokalne zajednice u njegov život.

„Želja nam je da stanovnike Luštice Bej, grada koji će disati 365 dana u godini, podstaknemo da uživaju u prirodnim lepotama i jednostavnim stvarima poput čaše dobrog vina, domaćih specijaliteta ili nezaboravnog pogleda na more i planinu u istom dahu. Ovde smo da kreiramo okruženje za zdrav aktivan život naših stanovnika koji žele da pronađu dom daleko od gužve, da uživaju u kristalno čistom moru, partiji golfa uz pogled na more i planine sa svakim zamahom, pešačenju ili jednostavno uživaju u slobodnom vremenu sa porodicom“ rekao je Colin Kingsmil, u ime kompanije Luštica Divelopment i dodao da će prvi stanovnici, kupci nekretnine, naseliti Lušticu Bej početkom 2015. godine.

Luštica Bej se gradi na poluostrvu Luštica koje je poznato kao jedna od najlepših prirodnih destinacija na crnogorskom primorju. Na Luštici se nalaze letovališta Rose, Krašići, Pristan, a ova mesta uživaju ogromno poštovanje turista iz Srbije upravo zbog netaknute prirode, što će ostati najvažniji deo Luštice Bej.

SladoleDan SladoleDan – 10.000 besplatnih sladoleda za naše sugrađane Plazma i mleko Venčali se Plazma i mleko Heineken Heineken vas vodi na polufinale UEFA Lige šampiona Zoran Kesić i učesnici kampanje Druge priče Hajde da pričamo #drugepriče!