pagecvr
KULTURA · fotografija

Madonna je toliko puta promenila imidž tokom svoje duge karijere da je lako zaboraviti da na početku nije izgledala mnogo drugačije od svojih vršnjaka koji su isto tako došli iz unutrašnjosti do Njujorka u potrazi za slavom. Na ovim polaroidima sa početka ’80-ih se to jako lepo vidi.

Njihov autor je fotograf Richard Corman, a slike su nastale 1983, dve nedelje pre nego što je izašao Madonnin prvi album. Fotografisanje je trajalo nekoliko meseci na različitim lokacijama u Njujorku. Odluku da fotografiše mladu pevačicu, Richard je doneo po nalogu svoje majke koja je u to vreme bila zadužena za pronalaženje talentovanih glumaca za holivudske filmove. Naime, Madonna je trebalo da igra u nikad snimljenom filmu Cinde Rella.

Tokom nekoliko sesija Richard je napravio ukupno 66 polaroida. Ove prvi put objavljene slike su kompilirane u knjizi Madonna 66 koju možete nabaviti ovde. A fotografije, kao i obično u našoj galeriji. Pogledajte buntovnicu u prvom naponu snage, nema šta, pravi Rebel Heart!

foto: Richard CormanOtvori galeriju
d8065727520613.563666c6b064d_cover Čuvene crno-bele fotografije u obojenom izdanju Detalj izlozbe_cover Beograd kao večita inspiracija: Izložba Vladimira Milivojevića Bugija 57bb48dd180000ad02bcc582_cover Nekad i sad: Kako danas izgledaju bebe sa čuvenih fotografija chian-at-night-by-marilyn-mugot_cover Kineski gradovi noću · · · · ·