Madrid u filmovima Almodovara
fotografija

Još uvek traju praznici, a kada je već tako, najbolje će biti da se okrenete filmovima, bilo onim koje do sada niste gledali ili onima koji svakako zaslužuju reprizu. Ako ste ljubitelj španske kinematografije, onda vam dela Pedra Almodovara sigurno nisu promakla. U slučaju da planirate da posetite Madrid i sami ćete se uveriti koliko je ovaj grad zastupljen u filmovima slavnog režisera.

Karlos Pinja je za Huffintong Post napravio zanimljivu seriju fotografija koja potvrđuje da u filmovima Pedra Almodovara Madrid nije samo beznačajna lokacija. Mnogi poznavaoci filma složiće se da ovaj režiser posebnu ulogu daje upravo ovom gradu.

Baš kao što Vudi Alen Njujork prikazuje u posebnom svetlu dajući mu na značaju, tako i španska prestonica ima važnu ulogu u gotovo svim Almodovarovim ostvarenjima. Da je Madrid i sam protagonista, uverićete se u radovima Karlosa Pinje, koji je detaljno studirao lokacije na kojima su snimane scene iz Pedrovih filmova, a rezultate tog istraživanja pogledajte u našoj galeriji.

Prekinuti zagrljaji (2008.)Otvori galeriju
Tinejdžeri To su isti ljudi? Alep Alep: Pre i posle života Kućni ljubimci Ulične duše: Beogradski džukci i druge životinje Eni Libovic Eni Libovic: Magični portreti holivudskih zvezda ·