Moja planeta časopis
PULS GRADA · sport&rekreacija

Mesečni magazin Moja planeta bavi se svim vrstama sportskih outdoor aktivnosti – planinarenjem, alipinizmom, biciklizmom, speleologijom, orijentiringom, ekstremnim sportovima. Jovan Jarić, glavni urednik Moje planete, objašnjava da je ovaj elektronski časopis počeo da izlazi pre četiri godine i da iza njega stoji grupa ljudi koja se godinama bavi novinarstvom i izdavaštvom, ali i aktivno uživa u prirodi.

- Pošto smo već imali našu produkciju, bilo nam je lako da, bez nekih većih ulaganja, pokrenemo novine koje ćemo raditi sa velikim zadovoljstvom. Moja planeta je besplatno PDF izdanje i do njega se dolazi prijavom na mejling listu na našem sajtu www.mojaplaneta.net ili preko novinskog servisa novinarnica.net. Tiraž novina stalno raste (trenutni je 10 000). Naš cilj je promocija raznih sportova i aktivnosti u prirodi i zdravih stilova života. Pišemo i o svemu što prati boravak u prirodi, kao što su ishrana, oprema, navigacija i bedekeri. Autori tekstova su predstavnici sportskih klubova i organizacija i aktivni pojedinci iz celog regiona.- objašnjava Jarić.

On navodi i da magazin ne planira štampano izdanje, kao i da je veoma značajan u celom regionu. U dosadašnjim brojevima  najčitaniji su bili stručni tekstovi – o opremi potrebnoj za razne outdoor aktivnosti ( i novim materijalima i tehnologijama), o ishrani u prirodi, školama planinarstva i alpinizma, tekstovi sa praktičnim savetima. Objavljivani su i zanimljivi  intervjui poput razgovora sa Amerikankom Carol Masheter koja je, u svojoj 65. godini, osvojila sedam najviših vrhova sveta na sedam  kontinenata (a počela je da planinari kada je napunila 50 godina),  i intervju sa  Felicity Aston, Engleskinjom koja je potpuno sama  putovala Antarktikom.

Tema poslednjeg broja magazina su  poplave u Srbiji, iz ugla Gorske službe spašavanja Srbije, sa kojom magazin već dugo sarađuje. U novom, 44. broju Moje planete  je  i tekst o desetak aktuelnih planinarskih tura iz regiona, priča o biciklističkoj vožnji oko Visokih Tatri u Slovačkoj i Poljskoj, stalna rubrika Dragana Jaćimovića, iz Extreme Summit tima (ekipa vrhunskih alpinista, sportskih penjača, visokogoraca i vodiča). Tu je i tekst Svetskog fonda  za zaštitu divljih životinja (WWF), reportaže iz Libana i Čilea, stalna rubrika „Ishrana iz prirode”. I još mnogo toga. Urednička ekipa magazina Moja planeta redovno se bavi planinarenjem  i visokogorstvom i,  rekreativno, i biciklizmom i raftingom. Nisu vezani ni za jedan klub i stalno aktivno uživaju u prirodi – u Srbiji i u inostranstvu.

Vip Beach Masters Vip Beach Masters 2014. adidas adidas: Pogledajte reklamu „San Lea Mesija o Svetskom prvenstvu“ Philippe Sjajni fudbaleri koje nećemo gledati na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u fudbalu Messi Nove adidas kopačke za Svetsko prvenstvo u Brazilu – Battle Pack ·