Magična Havana kroz objektiv Roberta Polidorija
KULTURA · fotografija

Polidori, tadašnji član redakcije časopisa New York Times, pre četvrt veka je u prestonici Kube zabeležio izuzetne prizore zapanjujućih građevina.

U izdanju ovog čuvenog magazina, još 1998. godine, Paul Goldberger je pisao o nezavidnom stanju u kom se nalazi kulturno, a pre svega arhitektonsko nasleđe Havane. Na nesvakidašnji istraživački put sa njim pošao je i fotograf Robert Polidori, a duo je po glavnom gradu Kube radoznalo lutao u crveno-belom Ševroletu iz 1953. godine. Polidorijeve fotografije unutrašnjosti neverovatnih zgrada predstavljaju živopisan prikaz Goldbergerovih zapažanja o tome da propast i raspadanje nisu još uvek uništili snažan duh ovih magičnih vila.

U našoj galeriji pogledajte fotografije Havane koje je Robert Polidori napravio za vreme pomenutog zadatka, kao i one koje su nezavisno nastale u istom inspirativnom gradu.

Magična Havana kroz objektiv Roberta PolidorijaOtvori galeriju
Kesh Angels Portreti bajkerki iz Maroka Njujorška podzemna železnica osamdesetih Retke fotografije njujorške podzemne železnice iz osamdesetih llosa Pisci na fotografijama: Od mastila i svetlosti… Komične rekonstrukcije fotografija iz detinjstva braće Luxton Dva brata urnebesno rekonstruišu fotografije iz detinjstva