Spellbinding-Photos-From-cover
U VAZDUHU · svet

Marija Sahai je ruska fotografkinja fascinirana udaljenim arktičkim naseobinama. Još od kada je bila dete, maštala je da istražuje zaleđeni svet pod svetlošću magične aurore borealis.

Danas se može reći da ona živi svoj san budući da zajedno sa svojim mužem živi u Longjirbjenu, rudarskom gradiću oko 1.300 kilometara udaljenom od Severnog pola, koje se nalazi na ostrvu Spicbergen norveškog arhipelaga Svalbard.

S obzirom na činjenicu da su praktično izolovani od ostatka sveta, rudari i naučnici, koji uglavnom naseljavaju ovaj grad, okrenuti su jedni drugima i uvek spremni da se međusobno pomažu kako bi preživeli ekstremne uslove u kojima žive.

Čim se preselila u ovo fascinatno mesto, Marija je iskoristila prelepi krajolik svog novog okruženja za fotografisanje. U našoj galeriji možete videti kako on izgleda iz njenog ugla.

Magične fotografije najsevernijeg naselja naše planeteOtvori galeriju
black mirror U Kini postoji košmar iz serije „Black Mirror“ Cropped_Obesity_Map_Europe-cover U kojim zemljama se ljudi najviše pate sa viškom kilograma Naslovna fotografija - enterijer biblioteke Gledstoun (foto Michael D Beckwith) Gledstoun: Prelepa biblioteka u kojoj možete prespavati page-cover Ovako izgledaju učionice i školarci u zemljama širom sveta · · ·