Holy Men
KULTURA · fotografija

Modernom društvu baziranom na lakom i brzom uživanju teško je da razume zašto askete biraju da se odreknu svih fizičkih i materijalnih zadovoljstava. Međutim, serija fotografija Joeya L suočiće vas na predivan način sa jednim duhovnim svetom koji nije tako daleko.

Fotograf Joey L iz Bruklina je sa svojim kolegom rediteljem, Caleom Glendeningom, put oko sveta odredio željom da upozna isposnike sa svih strana planete. Premda dolaze iz različitih kultura, ono što veže sve ove duhovne ljude je nezamisliva samodisciplina i odbijanje bilo kakvih zemaljskih užitaka. Počevši svoje putovanje u severnoj Etopiji, Joey je stigao do Indije i tamo napravio najnoviju seriju fotografija pod imenom Holy Men. Fotograf je uspeo da zabeleži život ovih visoko cenjenih svetih ljudi iz mesta Varnasi, a najveći deo radova bavi se ritualima koji predstavljaju sponu između njih i mrtvih ljudi. U našoj galeriji možete pogledati portrete ovih čudotvoraca, a ispod i dokumentarni film Beyond, koji je Joeyev saputnik Cale Glendening snimio kao svedočenje istog ovog putovanja.

Magični portreti indijskih isposnikaOtvori galeriju

Scarlett Johanson Taschen objavio SUMO knjigu fotografija Annie Leibovitz Screen Generation Digitalna generacija Mick Jagger, 1964. Čuvene fotografije Davida Baileya na izložbi Brick Lane, 1957. i 2014. Fantastične fotografije Londona nekad i sad · ·