Milk & Honey
PULS GRADA · moda

Nošenje nakita oduvek je bilo deo kulture gotovo svih naroda. Nekada je ukrašavanje tela nakitom bila potreba da drugima pokažete svoj statusni simbol, dok danas biramo one komade koji će nas izdvojiti „iz mase“, učiniti nas jedinstvenim i smatramo ih neophodnim modnim detaljem.

Ovi detalji često odražavaju karakter osobe koja ih nosi, te biranjem karakterističnog nakita originalnost vrlo lako dolazi do izražaja. Zahvaljujući današnjoj (dizajnerskoj) sceni, imamo širok izbor najrazličitijih komada nakita svih vrsta – prstenja, narukvica, ogrlica, broševa, minđuša, koji pored toga što su unikatni i ručno izrađeni, često umeju da budu i veoma pristupačni. Ovog puta izdvajamo originalni MiHo nakit, Milk&Honey i Polka Dot  Jewelry.

MiHo nakit – Milutin Popović, vajar i dizajner nakita jedan je od osnivača umetničke organizacije Redesign21 koja se bavi dizajniranjem i recikliranjem umetničkih predmeta. Dizajniranje MiHo nakita, započeo je početkom studija vajarstva, koristeći razne materijale, ali najčešće je metal osnova svega. Ponekad koristi stari posrebreni escajg i novčiće od kojih nastaje unikatno prstenje. Posle više od 10 godina iskustva, inspiracija je postala mešavina praktičnog znanja i okruženja. Njegov nakit najčešće kupuju žene, iako ne postoji određena ciljna grupa za koju dizajnira. Boxer ring je jedan od glavnih MiHo brendova, a osim porudžbina putem interneta, ovaj nakit možete pronaći i u Mikser House, lokalu IMI Concept u Čumiću, kao i u lokalu Kolabs u Svetogorskoj.

Milk&Honey – Ovaj brend je spojem kvalitetnih i jedinstvenih handmade aksesoara pravljenih od egzotičnih materijala iz Japana, Kolumbije, Indonezije i Australije, veoma brzo osvojio simpatije mnogih. Započet kao ideja da se našem tržištu pruži nešto novo, autentično i drugačije, M&H nosi tradiciju i duh drevnih naroda i tropskih ostrva, a većina modela pravljena je prema zamisli tri mlade devojke koje prate svetsku modu i žive moderan beogradski život. Njihove kolekcije sadrže i premijum materijale – srebro, zlato, bisere, kristale, a ljubitelji ovog nakita vole sami da prave tzv. stack kombinacije, noseći više originalnih narukvica odjednom. Pored kupovine na sajtu milkandhoneydetails.com, M&H modeli dostupni su i u radnji Watch is Watch u TC Stadion i Mia Marija Shop-u na Kopaoniku.

Polka Dot nakit – Jelena Trujić, diplomirana dizajnerka enterijera i nameštaja, u početku je nakit kreirala za sebe i prijatelje, dok je Polka Dot Jewelry prvi put izložila na manifestaciji Moda za poneti, 2012. godine. Najčešće eksperimentiše sa veselim bojama, neobičnim dezenima i geometrijskim oblicima, dok inspiraciju lako pronalazi u putovanjima, ljudima oko sebe, ljubavi, umetnosti, prirodi. Polka Dot nakit nose devojčice, devojke, žene; maštovite, romantične, buntovnice, stidljive, smele. Broševe, minđuše, ogrlice i ostale komade nakita možete poručiti putem zvanične facebook stranice, a deo kolekcije nalazi se i u galeriji ART FORMA u Eurocentru, u Makedonskoj 30.

Nakit ova tri domaća brenda pogledajte u našoj galeriji:

MiHo nakitOtvori galeriju

 

New York Fashion Week Najbolje sa Njujorške nedelje mode Converse Lansirana nova kolekcija Converse All Star Wedding weekend Wedding weekend u Hajatu Joshua Jackson Dianne Kruger 10 parova sa najviše stila