pagecover1
U VAZDUHU · urban flash

Švedski fotograf Lennart Nilsson je proveo 10 godina slikajući proces rasta ljudskog embriona od začeća do rođenja. Svet je za njega prvi put čuo 1965. godine kada je američki LIFE magazin objavio čak 16 strana njegovih neverovatnih fotografija. Slike su se ubrzo proširile i do ostalih delova naše planete.

Mikroskopi i foto-aparati su bile Nilssonove velike strasti još od detinjstva. Vremenom je naučio da ih spoji u jednu aktivnost, a već 1957. je uspeo da napravi svoju prvu sliku fetusa. To je postigao uz pomoć poznatog medicinskog instrumenta, cistoskopa, koji je uspeo da poveže sa svojim foto-aparatom i malom lampicom za odgovarajuće osvetljenje slika.

Lennart Nilsson je svojim fotografijama napravio nešto stvarno neverovatno i prvi put omogućio ljudima da svojim očima vide najraniji razvoj ljudskog života. Kompletnu kolekciju slika je objavio 1965. u okviru knjige A Child is Born. Ona se rasprodala za samo nekoliko dana i danas važi za jednu od najpopularnijih knjiga fotografija.

Lennart Nilsson je nažalost umro 28. januara ove godine u 94. godini života. U našoj galeriji možete pogledati njegove čuvene slike razvoja ljudskog bića od začeća do rođenja, a za više informacija o njegovom životu i radu posetite ovaj veb-sajt. 

Spermatozoid prolazi kroz jajovod ka jajnoj ćelijiOtvori galeriju
Smešni i zastrašujući neuspešni panoramski snimci - naslovna Zastrašujuće neuspešni panoramski snimci page_cover 7 mitova u koje treba da prestanemo da verujemo jokes-about-italians-23-59772fd7ce9bb__700 Šale na račun Italijana flying-people-sitting-public-transportation_cover 5 trikova da savladate strah od letenja · · · ·