Selfie
PULS GRADA · lepota

Svi žele savršen izgled na fotkama, priznali to ili ne. Neki ga hvale, neki su protiv njega, ali jedno je sigurno, selfi neće pasti u zaborav. Fotografije autoportreta, obično napravljene uz pomoć smart telefona samo nastavljaju da se dele putem društvenih mreža. Svakako, adekvatna šminka će biti najkorisniji asistent u kreiranju selfija.

Nastanak i razvoj selfi trenda

Iako je termin selfi postao popularan tek u zadnjih nekoliko, sam metod je postojao već hiljadama godina. Prva eksperimentisanja sa autoportretom u fotografiji vrlo su slična današnjem selfiju. Bez sumnje je razvoj društvenih mreža doprineo proširenju i ovog trenda. Uvođenjem aplikacija i dodatkom prednje kamere, selfi je postao neizostavna fotka u svačijoj galeriji telefona.

Tajna dobrog selfija

Nisu svi isto fotogenični i ne polazi svima za rukom da uslikaju savršeni selfi, ali to je samo zato što nisu znali da je tajna u dobrom odabiru makeup-a. Otkrivamo ti koju tačno šminku da koristiš da bi imala sjajan selfi:

  • Korektor je odličan izbor za prekrivanje nepravilnosti na koži u toku dana, međutim, umesto da uporno pokušavaš da pokriješ podočnjake samo sa korektorom dok se sređuješ za savršen selfi bolje je da ih sakriješ hajlajterom. Veruj nam na reč – zbog blica će sitne čestice hajlajtera odblesnuti i još bolje sakriti tamne krugove.
  • Kako bi ti i pogled bio još bistriji na fotki, pažljivo nakapaj par kapi za oči da ne bi razamazala maskaru ili senku koju si već stavila. Takođe još možeš da staviš belu olovku ili senku za oči u uglove, kako bi izgledala odmornije.
  • Puderi sa šljokicama ili sjajem nikako neće dobro izgledati na selfie fotki. Lice će ti izgledati masno i presijavaće se. Uvek biraj samo pudere sa mat teksturom koji su slični boji tvog lica.
  • Ako na usne ne staviš ni karmin ni sjaj, one će se prosto stopiti sa ostatkom lica i vizuelno će izgledati manje. Obavezno stavi ili jedno ili drugo i uklopi ih uz ostalu šminku na licu.
  • Ne zaboravi najbitniju stavku za dobar selfi – dobro rumenilo. Blic foto-aparata će ti potpuno izmeniti boju tena na fotki, pa je najbolje da lice lepo iskonturišeš kombinovanjem svetlijeg i tamnijeg rumenila. Ova tehnika kombinovanja dve vrste rumenila je u makeup svetu poznatija kao draping tehnika.

Sada kada znaš ove male tajne, samo još ostaje da ih isprobaš i šeruješ svoj selfi.


collage Trendovi ulepšavanja koji će obeležiti ovu zimu Profesionalno šminkanje očiju Šminkanje očiju – nauči od profesionalaca Mission Eclat Uživajte u ritualima žena Dalekog istoka collage Svetlucava senka za oči je sve što vam je potrebno ove sezone · · · · · ·