IMG_4084
PULS GRADA · zdravlje

Čaga (lat. Inontus Obliquus) je gljiva koja parazitira na stablima bele breze. Zbog izuzetno korisnog dejstva na ljudsko zdravlje svrstana je u zvaničnu državnu dokumentaciju širom sveta i registrovana je kao lekovita gljiva koja se koristi u medicinske svrhe.

Postojbina čage je Sibir, odakle se ova gljiva postepeno svugde nastanila. Čaga koja se sakuplja u Pribajkalskim šumama ima najjača lekovita svojstva.

Preporučena primena čage:

  • Za prevenciju onkoloških obolenja.
  • Kao sredstvo koje poboljšava opšte stanje onkoloških bolesnika (otklanja intoksikaciju od tumora, ublažava bol, povećava apetit, poboljšava san, normalizuje rad crevnog trakta). Pojačava citostastičku aktivnost protivtumornih preparata.
  • Kao imunomodulator (povećava odbrambenu sposobnost organizma protiv virusnih, mikrobnih i gljivičnih agenasa)
  • Za čišćenje organizma – izbacuje iz organizma toksine, radionuklide i teške metale. Poboljšava stanja kod trovanja hranom, alkoholom, tumornih intoksikacija itd.

Mumio

Mumio“ (mumie)  je poznat već vekovima. Nastao je fosilizacijom meda, voska i matičnog mleča (mesta na kome se nalazi i sastojci koje sadrži „mumio“ (mumie) ukazuju na takvo poreklo). Postoje razne vrste, čija klasifikacija zavisi od mesta nastanka.

Nativni mumio je očišćen mumio u smoli. Uobičajna dnevna doza koju preporučuju ruski lekari je jedan gram na litar vode. Deluje na širok spektar oboljenja: koštano-zglobnog, ginekološkog, gastroenterološkog, imunog i nervnog sistema. Preporučuje se i kod stanja kao što su prelomi, artroze, anemije, nervne iscrpljenosti, malaksalosti i alergije. Takva široka primena objašnjava se izuzetno bogatim sastavom mumia.

odmor 5 znakova da vam je potreban odmor PR - Maj - O_cover KOOZMETIK: Repelent za komarce O 4b53b0f171e81f9f133abbbc63fa49b3 Menstrualni bolovi ili srčani udar: Stručnjaci otkrivaju koji bol je jači IMG_5198 Registrovani lekovi vs dijetetski suplementi ·