page_cover_mala_ruska
PULS GRADA · zdravlje

Ulje obljepihe (pasiji trn)

Ova biljka u svom sastavu ima niz vitamina koja joj daju posebna lekovita svojstva. Sadrži nezasićene masne kiseline 3, 6, 7 i 9 zajedno zbog čega su je na Tibetu zvali „ulje života“. Ima visok sadržaj provitamina A, bogato je vitaminima E, B2, B3, B6, B9, P i K, sadrži veliku količinu vitamina C i bogato je bioflavonoidina koji su poznati u medicini kao jaka antioksidativna sredstva (vitamin P9).

Ulje iz bobica obljepihe dobija se postupkom hladnog ceđenja i kao takvo sačuvalo je sve neophodne lekovite sastojke. To je narandžasto-crvenkasta tečnost kaoja ima karakterističan miris i ukus, a takva boja potiče od velike količine beta karotena.

Ulje obljepihe: jača elastičnost krvnih sudova, smanjuje loš holesterol, snižava rizik tromboze, normalizuje pritisak, smanjuje upalne procese.

Blagotvorno utiče na organe za varenje: čir na želucu, na gastritis i bolesti debelog creva.

Poboljšava imunitet i ima vrlo značajan efekat kod kožnih bolesti: opekotina, oziljaka, osipa i iritacija kože i eliminiše pege.

MALAVIT

Jedinstveni prirodni antiseptik MALAVIT stvoren je na Altaju pre više od 25 godina i za to vreme je dobio zaslužna priznanja ne samo u Rusiji, već i u mnogim zemljama sveta. Tvorac MALAVITA je Dvornikov Viktor Mironovič. MALAVIT je dostupan u obliku koncentrovanog rastvora i krem-gela, ima moćno antibaktericidno, antivirusno, antigljivično, antihistaminsko, i protivupalno dejstvo.

Proizvod je potpuno prirodan, sadrži: bakar, mumijo, kameno ulje, čagu, smolu kedra, pupoljke breze, pupoljke bora, koru hrasta, kao i ekstrakte lekovitog korenja i trava: omana, maslačka, nevena, hajdučke trave, pitome nane, majčine dušice, podbela, kamilice, iđirota, žalfije, smilja, ehinacee, bokvice, ruse…

Indikacije za upotrebu MALAVITA su brojne, što je potvrdjeno kliničkim studijama u vodećim medicinskim i naučnim institucijama u Rusiji:

– Upalna oboljenja gornjih respiratornih puteva: akutne virusne infekcije, grip, angina, hronična upala grla i nosa (rinitis);

– Oboljenja usne duplje, desni (gingivitisi, afte, parodontoza, komplikacije posle stomatoloških intervencija);

– Oboljenja spoljnjeg ušnog kanala i srednjeg uha (akutni i hronični otitis);

– Аkne, оpekotine, promrzline, dekubitusi, rane, ogrebotine;

– Akušerstvo i ginekologija (vaginoze, kandidijaze, cervicitisi);

– Virus herpesa tipa I i II;

sleeping-1159279_1280 Korisni trikovi u borbi s džet-legom 14-Secrets-Of-Women-Who-Never-Diet-760x506 8 saveta vitkih žena koje nikada ne idu na dijetu rak 5 mitova o raku koji zbunjuju ljude pexels-photo-545016-cover Dugo spavanje vikendom produžava život ·