dec foto 2
PULS GRADA · zdravlje

Rodiola je poznata kao adaptogen, ima veoma stimulišuće delovanje, poboljšavajući fizički i mentalni potencijal čoveka. Uzimanje Zlatnog korena omogućava bolju radnu sposobnost, pamćenje i obradu podataka, te otklanja umor.

Rodiola utiče na uspostavljanje pravilne razmene materije, jača imuni sistem, pomaže da se lakše podnesu teški uslovi i stres. Rodiola ne samo da stimuliše već i uravnotežuje nervni sistem, u slučaju depresije Rodiola može da posluži kao prirodni antidepresiv. Pomaže kod umora, glavobolje i pospanosti. Stimulišuća i adaptogena svojstva Zlatnog korena pomažu da se skrati period oporavka nakon bolesti.

Preparati od Rodiole se koriste kod problema kardiovaskularnog i respiratornog sistema, kao i želuca, creva, jetre.

Osim toga Zlatni koren je poznat i kao sredstvo koje ima antitoksično dejstvo, primenjuje se za adaptaciju ljudi sa narkotičkom i alkoholnom zavisnošću.

Poznato je da Rodiola ima dobre lekovite efekte na urogenitalni sistem, kako kod muškaraca, tako i kod žena. Poboljšava rad polnih organa, koristi se u kompleksnoj terapiji impotencije, klimaksa, oligospermije, poremećaja menstrualnog ciklusa, upale jajnika, policističnih jajnika, kao i mastopatije.

d102c0f4fa0cccdf760185a6bcd83424 Kako da smanjite želju za slatkišima collage Zimske namirnice koje će vam pomoći da imate ravan stomak 1024x787-cuerpo-intolerancia-de-la-piel-12249997-5-esl-es-dime-que-piel-tienes-y-te-dire-que-intolerancia-jpg Kako se netolerancija na određene namirnice odražava na kožu people-2591539_1280 Evo kako je hladno vreme dobro za zdravlje ·