Male igračke i velika mašta
KULTURA · art

Od onih koji planiraju da očuvaju svoju kreativnost vitalnom najčešće se očekuje i traži da sačuvaju ono dete u sebi koje im na najlakši način obezbeđuje uvek nove ideje i mogućnost da stvari vide „izvan okvira“.

Da je upravo tako potvrđuje i nedavno objavljeni rad meksičkog fotografa Felixa Hernandeza Rodrigueza, koji iako odrastao nikada nije prestao da se igra i da uživa u svojim igračkama.

Zahvaljujući dosadašnjem iskustvu i radu na sličnim projektima, ovaj umetnik je uspeo da ono najveličanstvenije od dečje mašte pretvori u realnost, jer kada se igramo mi mnoge stvari samo zamislimo – a njegova realizacija tih misli izuzetna je i posebna.

Felix Hernandez Rodriguez kaže da njegove fotografije nikada ne pokazuju ono što postoji u konkretnoj scenografiji i postavci, već ono što postoji prvenstveno u njemu. Zato se i odlučio da na svojim radovima prikaže igračke iz detinjstva, ali kako one ne bi bile samo spisak starih predmeta, i kako bi u njima evocirao sve uspomene koje su tinjale kroz godine dečje igre, Felix je morao da kreira posve magične scene i pokaže nam u čemu je tajna veza između mašte i igračaka.

Mešanje realnosti i malenih modela, a uz pomoć Photoshopa, kod ovog fotografa stvorilo je specifične vizije, u koje ne možemo da poverujemo sve dok ne vidimo kojim se to postupcima poslužio da nam pokaže misteriozni svet njegove imaginacije.

Prea njegovim rečima toliki je stepen uživanja u onome čime se bavi da bi to bez razmišljanja nazvao drogom. A vi pogledajte šta nastaje kada se udruže ostaci detinjstva i moćna fotografska vizija.

"Lost"Otvori galeriju
Melanholija Neke scene iz filmova nadahnute su delima klasične umetnosti Ručno oslikane ploče Ručno oslikane ploče Tetvaže inspirisane klasičnim delima Kad klasična umetnost inspiriše tetovaže cover1 Dom omladine u martu: Izložbe „Priča o Buldožeru‟ i „Liquid Light‟ · · ·