sitnice
U VAZDUHU · urban flash

Kada vikendom sunce obasja grad ili kad konačno dođemo kući sa posla i obučemo trenerku i oslobodimo se one odeće koja nas je stezala satima, zaista na trenutak doživimo momenat potpune sreće. Ali, obično smo mnogo više svesni stresa, nepravde i svega što pođe naopako u jednom danu.

Iako je sasvim normalno da zaboravimo na male stvari koje nas čine srećnima i da jednostavno uletimo u rutinu jednog dana, život je zaista mnogo ugodniji ako zastanemo i uvidimo da imamo šta da cenimo. Ma koliko to nebitno delovalo na prvi pogled. Pomenuta odeća, koja vas možda i steže baš sad dok čitate ovo, ipak ne treba toliko da vas nervira. Osećaj slobode, kada dođete kući i obučete udobnu odeću je nešto čemu treba da se radujete. Opuštanje može da počne. Takođe, ako zacrtate sebi male ciljeve u toku dana, bolje ćete se osećati kada ih ostvarite. Odlažete predugo da spremite sobu, ili već danima razmiljate da promenite režim ishrane? Nikad nije bolji trenutak od sadašnjeg. I nemojte žuriti ujutru na posao, probudite se malo ranije i popijte kafu ili čaj. U tišini sopstvenog stana. To je trenutak koji će vas ispuniti srećom. A ako ste u prilici, barem vikendom doručkujte sa svojim partnerom/partnerkom. Nema potrebe da žurite, uživajte u hrani i razvlačite se. Ne samo zbog toga što doručak ne smete da preskačete, već iskoristite to vreme da popričate sa osobom koju volite, čak i zajedno pripremite hranu.

A ako ste imali loš dan na poslu, i primetite odjednom da su svi semafori na putu do kuće zeleni, shvatite to kao malu stvar koja može da vam popravi dan. Kada već posao predstavlja toliko bitan deo našeg života, zašto onda tako često zaboravljamo i na dobre stvari koje se tamo dešavaju. Šale, proslave rođendana, podrška kolega, sve je to ono što može da vam ulepša dan.

Sunčan vikend koji provedete u prirodi uz dobru knjigu je trenutak u kom treba da uživate. Zaboravite na brige koje nosi ponedeljak jutro. Vikend zaista brzo prođe, a ono što ostaje u pamćenju su trenuci koji su se istakli u toku dana. Pokušajte da se naterate da konačno počnete da vežbate. Dobar osećaj posle treninga će vas držati barem do kraja tog dana. I ne zaboravite prijatelje. Ni oni vas ne zaboravljaju. Prihvatite pozive na kafu za koje nemate vremena već mesecima, ili se javite, makar i porukom ljudima sa kojima se dugo niste čuli.

flert Flert koji je pošao naopako Poliamorija (foto: "Drei" nemački film) Poliamorija: Beskonačna ljubav ili beskonačno mučenje? krevet Ne govorite ove stvari u krevetu jabuka Korisnici Apple uređaja dobijaju pre kredit nego korisnici Androida · · ·