Mangelos logo coer
KULTURA · art

U ponedeljak 2. jula u galeriji Remont otvara se izložba finalista Nagrade „Dimitrije Bašičević Mangelos“. Učesnici finalne izložbe Nagrade DB Mangelos 2018. će pre otvaranja pojedinačno predstaviti svoj rad članovima žirija, nakon čega će žiri doneti konačnu odluku o dobitniku/ci Nagrade i saopštiti je na otvaranju izložbe.

Ovogodišnji žiri nagrade u sastavu Vjera Borozan, Jelena Mijić, Milica Pekić, Dušan Savić, Stevan Vuković odabrao je pet umetnica i umetnika u finalni krug selekcije za 2018. godinu. To su (abecednim redom): Dejan Clement, Nadežda Kirćanski, Dejan Marković, Dušan Rajić i Ivana Ranisavljević.

Poslednjih sedamnaest godina Mangelos predstavlja ne samo jednu od najznačajnjih nagrada namenjenih likovnim autorima mlađe generacije, već i važan umetnički događaj koji donosi svojevrstan presek stanja aktuelne produkcije i dešavanja na savremenoj art sceni.

U saradnji sa Residency Unlimited (Njujork) i uz podršku Trust for Mutual Understanding (Njujork), Nagrada „Dimitrije Bašičević Mangelos“ se organizuje i dodeljuje godišnje, pojedincu ili pojedinki, u vidu studijskog rezidencijalnog boravka u Njujorku, u trajanju od osam nedelja.

Izložba finalista nagrade „Dimitrije Bašičević Mangelos“ traje do 20. jula i podržana je od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

Kristina Pirkovic Izložba Kristine Pirković u NLB Galeriji 19-27-cover Neverovatni prizori iz muzeja digitalne umetnosti u Tokiju cover www.vanityfair.com 6 muza Pabla Picassa dusan krtolica 15-godišnjak iz Srbije pravi neverovatne crteže · · ·