coverA
PULS GRADA · lepota

Živimo u vremenu kada, između ostalog, vlada opšta pomama za poznatim ličnostima. Nekima je život slavnih skoro važniji od njihovog sopstvenog. Ponekada to doživi bizarne ekstreme, a u drugim slučajevima biva duhovito i simpatično. Upravo je ovaj drugi slučaj vezan za novi trend ulepšavanja noktiju. U redu, možda ponekad izgledaju i malo bizarno, ali zašto da ne…

Nema kraja zadiranju u tuđe živote, ili nam se tako čini. Mnogi su preokupirani time šta su poznati obukli, jeli, gde izlaze, s kim dejtuju, pa sve do interesovanja za njihove najintimnije situacija i lične tragedije. Reality emisije sada su skoro na svakom kanalu, a u njima realnost naravno nema nikakve veze sa pravim životom. Ruku na srce, sve je to deo savremenog doba, a priznaćemo retki su oni koji neće znati koji se poznati par rastao, a ko je ponovo otišao na lečenje od narkotika.

Međutim, ovo nije priča o “u moje vreme bilo je drugačije” ili “kuda ide ovaj svet”. Ovo je priča o manikiru sa portretima poznatih (jeste, kao što to naslov i kaže).

Šminka i frizura doživele su svoje mnogobrojne faze i menjale su se kroz vekove. Trendovi nestanu, a onda se iznenada ponovo vrate i iznova naprave modni bum. Svake sezone pojave se novi proizvodi i marke. Konkurencija je velika, a modna industrija “melje” milione. Umetnost oslikavanja noktiju poslednjih godina doživela je pravu ekspanziju. Čini se da se sada, više nego ikada, posvećuje pažnja njihovom izgledu. Zbog toga su saloni za pedikir i manikir uvek puni.

Verovatno ne postoji nijansa i boja koja već nije pretočena u lak za nokte. Oblici takođe variraju, od dugačkih i špicastih “kandži”, sve do kratkih i četvrtastih. Tu su lakovi koji menjaju boju u odnosu na temperaturu, sa krznom, 3D štampani, “akvarijum” nokti, oni sa efektom “polomljenog stakla”, mnogobrojnim ukrasima i aplikacijama. Na red su došla i lica poznatih – pravi način da pokažete privrženost nekoj zvezdi, njenom liku i delu. Vaša omiljena poznata ličnost može vam se smešiti direktno s noktiju, ako imate mirnu ruku ili znate nekog ko ima talenta za ovakav vid slikanja.

Ovo je samo još jedan od načina u kojem se reflektuje pomama trenda vezana za poznate. Neko je tako odao počast preminulum Princu, oslikavši njegov potret i natpis purple rain, naravno sve u ljubičastoj nijansi. S druge strane, neko se obradovao što je Leonardo Di Caprio konačno dobio Oskara, pa se njegov portret sa statuom u ruci našao na noktima. Kraljice Beyone i Rihanna su, logično, nezaobilazne. Tu je i Kim Kardashian kako plače. Lana Del Rey na špicasto crvenim noktima. Gotye i Kimbra dok pevaju Somebody That I Used To Know. Oda pokojnom Tupacu i Biggieu, rep super starovima…

Pogledajte galeriju kako biste videli ove i mnoge druge celebrity nokte. Usput se zapitajte koja bi ličnost bila vaš manikir izbor.

Manikir sa portretima poznatihOtvori galeriju
BRITAIN-ART-AUCTION-WARHOL Sve što treba da znate o svih pet Chanel No.5 parfema PicMonkey Collage Umetnost iscrtavanja usana Prolećne frizure 5 idealnih prolećnih frizura koje se mogu napraviti za 1 minut TENDERTALK-FULLBLEED Magija na usnama: Karmin koji menja boju ·