Manna - sasvim prirodna kozmetika
PULS GRADA · lepota

Manna je prirodna kozmetika koja nudi proizvode od odabranih sastojaka – sapune namenjene različitim potrebama kože, kugle za kupanje, egzotične putere za negu, balzame za usne i slepoočnice, eterična i prirodna ulja za negu, a novije dodatke njihovoj kolekciji predstavljaju proizvodi sa alginitom.

Alginit je prava vitaminska bomba za kožu, izrazito bogat mineralima i organskim materijama, delotvornim algama i ostalim sastojcima koji su nezaobilazni u održavanju ravnoteže vode u ćelijama, u detoksikaciji i smirivanju kože. Proizvođači Manna kozmetike odlučili su da ovaj sastojak iskoriste i objedine u setu proizvoda za regeneraciju kože koji se sastoji od maske sa alginitom i belim čajem, eteričnog ulja i sapuna sa alginitom.

Alginit maska za ulepšavanje je u obliku fino mlevenog praha koji se pre samog korišćenja može pomešati sa vodom, ali i sa drugim sastojcima u zavisnosti od toga kakav tip kože imate. Tako bi oni sa suvom kožom mogli da dodaju malo ulja, na primer maslinovog ili kokosovog, a oni koji imaju masnu ili problematičnu kožu mogu da naprave mešavinu gline sa eteričnim uljem, biljnim čajem ili par kapi limuna. Ovakva maska se na licu drži dok se ne osuši, a ispire se toplom vodom. Lice postaje zategnuto i glatko, a pore očišćene i sužene, i to je efekat koji traje narednih nekoliko dana. Moj je izbor pao na eterično ulje čajnog drveta, koje deluje antibakterijski, antimikotički i antivirusno, veoma je jakog i oštrog mirisa, a osim u kozmetici može se koristiti i u aromaterapiji kao opuštajuća kupka ili miris za prostorije.

Posle ispiranja alginit maske koža je glatka, meka na dodir ali i prilično suva i zategnuta, pa je koži neophodna bogata hranljiva krema. Rezultat je solidan, ali i očekivan od jedne maske na bazi gline i rekla bih da je ovo prava stvar za kombinovanu, masnu ili problematičnu kožu. Dopuna tretmanu ovom maskom bi mogao da bude sapun sa alginitom koji sadrži još susamovo, kokosovo i maslinovo ulje, a pogodan bi bio za osobe sa masnom kožom jer pomalo isušuje i zateže lice.

Manna proizvodi deluju kvalitetno, pakovanja su jednostavna i praktična, a činjenica da rade isključivo sa prirodnim sastojcima je veliki plus, ali zamerka ide preteranim obećanjima za koja ne verujem da može da ispuni bilo koji preparat za negu, ma koliko prirodan ili kvalitetan bio.

 

Ruske manekenke Slovenska lepota: Najlepše ruske manekenke Nokti Kako ojačati nokte u pet koraka Najzgodnije holivudske šargarepice Čuvene holivudske šargarepice Chanel 5: Gisele u kratkom filmu u režiji Baza Luhrmanna Chanel 5: Gisele u kratkom filmu u režiji Baza Luhrmanna · · · ·