Nataša Ninković kao Lena i Miodrag Krivokapić kao Ostoja
KULTURA · pozorište

Ne tako neobična priča Vojislava Jovanovića Maramboa oživljena je na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta. U režiji i adaptaciji Tatjane Mandić Rigonat, drama „Naši sinovi“ premijerno je izvedena sinoć pred beogradskom publikom.

Prema rečima rediteljke, u trenutku kada je nastala, ova drama bila je neka vrsta mladalačkog krika za istinom u pozorištu, za zahvatanjem životnih likova i okolnosti, i to na način koji do tada u Srbiji nije bio viđen. Drama Naši sinovi govori o propadanju i socijanoj bedi sa kojima se čovek susreće i bori, i to kroz priču o dve beogradske porodice – jednoj na Čuburi i drugoj u Savamali. Taj segment života, beogradskog društvenog miljea, pobune protiv autoriteta i sve to zarad opstanka i unapređenja socijalnog i materijalnog statusa, Marambo je uspeo da nam prenese kroz sudar tradicionalnog i modernog sveta, uz nezaobilazne humoristične replike kao sredstvo ublažavanja patetike.

Iako se radnja dešava s početka 20. veka, veoma lako bismo mogli povući paralele sa današnjicom, bar kada su u pitanju određene klasne razlike ili odnosi u porodici.

Slike sa premijere ove drame, čija su naredna izvođenja zakazana za 29. januar, 2. i 3. februar, pogledajte u našoj galeriji:

Branka Petrić kao baba Jovana; Jelena Blagojević i Miodrag KrivokapićOtvori galeriju
Beogradski festival igre Dani Beogradskog festivala igre Hubbard Street Dance Company Beogradski festival igre po 11. put Novogodišnje krstarenje Novogodišnje krstarenje u Narodnom pozorištu Glad Pozorišna kritika: Glad