Mašina koja hrani napuštene pse
U VAZDUHU · urban flash

Turska kompanija Pugedon nedavno je u upotrebu uvela automat, koji na nekoliko lokacija u Istanbulu hrani pse lutalice, i to u zamenu za recikliranje plastičnih flaša. Vlada ove države se već dosta dugo bori sa problemom napuštenih životinja, i sve do sada rešenje nije postojalo, a onda se pojavila kreativna ideja koja pored plemenitosti ima za cilj i očuvanje životne sredine.

Istanbul ima oko 150 hiljada napuštenih životinja i ovakvo rešenje je bilo veoma dobrodošlo. Pugedon automat ima za cilj da napuštenim životinjama obezbedi svetliju budućnost, kao i da im obezbedi minimum jedan obrok dnevno.

Reciklaža u svetu nije nepoznanica, ali pojedine države imaju pozitivnije rezultate u njenom sprovođenju od nekih drugih. Na način kako je ona osmišljena u Turskoj, ne postoji razlog da neko ne želi da reciklira, jer zna da će njegova prazna ambalaža doneti prijatno osećanje plemenitosti i koristi, a to je dobra psihološka osnova da ovakav projekat zaživi.

Vlada ove zemlje sa nada da će o zaštiti životne sredine na ovaj način najviše razmišljati i delovati deca, koja su vezana za ljubimce, čak i kada oni nisu njihovi, već napušteni. Nekada se govorilo da je važno dete naučiti da ostatke hrane ili ambalažu bacaju u kante za smeće, a ne na trotoar ili u park, a danas je Turska otišla korak dalje, u cilju unapređenja svesti svakog pojedinca, ali i buđenju plemenitih osećanja, što nije mala stvar imajući u vidu celokupno stanje ljudske zajednice.

Namirnice idealne protiv mamurluka Namirnice idealne protiv mamurluka Demre Putovanje: Upoznajte Demre 404 error 20 neprevaziđenih „404 error“ stranica Mačija cirkuska trupa Neverovatni mačiji bend putuje po Americi · · · · ·