Davide Trabucco se poigrao umetničkim delima iz različitih perioda
KULTURA · art

Dva istorijska razdoblja, dva umetnička stila, dva različita medija i susret svega toga u seriji kolaža italijanskog studenta arhitekture Davida Trabucca. U njegovim radovima koje je predstavio pod zajedničkim imenom „Conforma“ Trabucca je uspeo da poveže naizgled nespojive elemente različitih slikarskih platana, i da na ovaj način razigra maštu posmatrača.

Stara dela dobila su nove prostore za tumačenja, zahvaljujući seriji Conforma, a Trabucco je u svojim radovima povezivao ne samo različite slikarske pristupe, već i različite vekove i vremena u kojima su dela nastajala, pa čak i različite vidove umetničkog izražavanja. Tako je, na primer, David povezao sliku Andrea Mantegna koja potiče iz 15. veka ( nastala je između 1456. i 1457.) sa fotografijom Luigia Ghirrija iz Rotterdama, nastalu 1973.

Ovi radovi moraju se posmatrati manje kao šala, a više kao ozbiljna studija vizuelnog izraza nastalog kroz različite periode. Među radovima iz serije Conforma pojavljuju se i delovi prostora iz sage Star Wars, gde se svjetlost mača Dartha Vadera podudara sa instalacijom Dana Flavina iz 1971. godine. U našoj galeriji možete pogledati neke od radova mladog umetnika i budućeg arhitekte i uveriti se u njegovu vanserijsku maštovitost.

Davide Trabucco se poigrao umetničkim delima iz različitih periodaOtvori galeriju
Bauhaus - maskenbal u školi Revolucionarne dvadesete: Maskenbal u Bauhaus školi cover1 Pitanje o umetnosti Slike Milesa Davisa Skoro zaboravljene slike Milesa Davisa cover3 Izložba „Ilija Dimić‟ u galeriji SANU · · · · ·