Hrabri vitez Trenk
PULS GRADA · aktuelno

U saradnji sa Dečjim Kulturnim Centrom Beograd, distributerska kuća FAME Solutions za ovu jesen sprema dugo očekivani novi dugometražni animirani film “Hrabri vitez Trenk“. Radnja ovog evropskog crtanog filma za koji savremena kritika kaže da je “Mač u kamenu” nove generacije, smeštena je u srednji vek među vitezove, ulične svirače i zmajeve.

Ovo je priča o dečaku Trenku (Mateja Vukašinović) koji mora da nauči šta su junaštvo i hrabrost pre nego što od siromašnog kmeta na imanju zlog Barona Zlopogledića (Milan Gromilić) izraste u sjajnog viteza pod zaštitom velikog mentora viteza Gvozdena od Debelog ‘lada (Dragan Vujić Vujke).

On želi da jednog dana živi bolje od svog oca, koji je u zamku ponovo zatočen u Zlopogledićevom zamku. Na svom putu ka viteškoj tituli naš hrabri Trenk, se zaputio u grad, da tamo potraži sreću. Ali sreću nije tako lako pronaći, kao što Trenk misli, stoga je dobro što na svom putu pronalazi prijatelje koji mu u tome pomažu. Film je pun iznenađujućih preokreta koji će sigurno razveseliti publiku i najmlađe naučiti da stvari nisu uvek onakve kakve nam se na prvi pogled učine.

Ova dugometražna animacija, čiju režiju potpisuje Anthony Power (animator kultnog animiranog serijala Nindža kornjače), probudiće u vama sećanje na ranija ostvarenja za decu. Ukoliko ste kao dete bili ljubitelji ovakvih animacija, a sada imate svoju decu, bratance, sestričine, provedite jedan porodični dan uz Trenka i njegove prijatelje u zajedničkoj avanturi.

Pored polaznika prve škole mjuzikla u DKCB-u Mateje Vukašinovića u ulozi Trenka i Anđelije Milenković u ulozi princeze Tese, ovu sjajnu avanturu za vas su glasovno probudili, Milan Gromilić, Dragan Vujić-Vujke, Milan Caci Mihailović, i mnogi drugi. Režiju sinhronizacije potpisuje Dušica Novaković, glumica Pozorišta na Terazijama i profesor škole mjuzikla u DKCB.

JOGA cover City letnja preporuka #01: Vežbajte jogu Lisca sezonsko sniženje U Lisci je počelo sniženje Rimejk "Ljubavnog slučaja" Ljuma Penov u srpskom rimejku “Ljubavni slučaj, ili tragedija službenice PTT-a”. festivali Kako izgleda festival iz ugla ljudi koji rade na njemu ·