Matthew-McConaughey
KULTURA · film/TV

Lik ovog američkog glumca vezivao se isključivo za romantične komedije sve dok u prethodnih nekoliko godina nije napravio potpuni preokret, te u par velikih filmskih i televizijskih ostvarenja pokazao šta zaista ume.

Zbog svog privlačnog izgleda i neodoljovog šarma, McConaughey je kroz svoju karijeru češće dobijao nezahtevne uloge lepotana nego priliku da zapravo pokaže svoj talenat. Nakon filma Dallas Buyers Club (koji će kod nas premijerno biti prikazan na FEST-u), javnost je zanemela pred njegovom pojavom, a ovaj glumački uspeh ovenčan je i Zlatnim globusom. Sada kada je prvi put nominovan za Oskara, a svi su izgledi da će ga i dobiti, priča se o tome kako se oduvek znalo da je on potencijal za ovu veliku nagradu. Osim toga, serija True Detective, u kojoj pored Woodyja Harrelsona tumači jednu od dve glavne uloge, za kratko vreme postaja je neverovatan planetarni hit, i za publiku i za kritiku.

Međutim, pitanje je da li je oduvek bilo očigledno da će McConaughey postati jedan od vodećih glumaca današnjice. Od filma Dazed anf Confused u kojem je debitovao, preko ostvarenja kao što su A Time to Kill, Amistad i dugi niz romantičnih komedija (The Wedding Planner, How to Lose a Guy in 10 Days, Failure to Launch…), McConaughey je ipak prešao dug put.

Dazed and Confused

How To Lose a Guy In 10 Days

Od 2010. godine, on menja pravac u kojem se kreće i odlučuje se za nešto drugačije uloge; u pitanju su filmovi Magic Mike, Bernie, Mud, The Wolf of Wall Street i dugo najavljivani Interstellar Christophera Nolana.

 

Mud

Uvereni da je Matthew McConaughey neosporno dokazao svoje glumačko umeće, ukratko vas provodimo kroz upečatljive trenutke njegove karijere – od nezaposlenih tipova iz komšiluka, preko fatalnih muškaraca, do nezaboravnih i kompleksnih karaktera.

Wolf of Wall Street Interstellar

Ćurke na slobodi Filmska recenzija: „Ćurke na slobodi“ Lov Oskari druge vrste: Kandidati za najbolji film van engleskog govornog područja FEST 2014 Počinje FEST 2014 Boban Skerlić Boban Skerlić: Korozija duše · · · ·