mcdonalds-beehive-mchive-nordddb-4
U VAZDUHU · svet

Kompanija McDonald’s je nedavno angažovala kreativnu agenciju NORDDDB da dizajnira njen najmanji restoran na svetu koji će se zvati McHive. U njemu pak nećete pronaći dupli čizburger i Hepi Mil, jer ovaj mali ugostiteljski objekat nije namenjen ljudima, već pčelama!

To je u suštini jedna lepo dizajnirana košnica gde ovi leteći insekti mogu da pronađu sve što im je potrebno za preživljavanje. Ideja za McHive je nastala sa ciljem da se zaštite pčele od izumiranja u severnim krajevima Evrope. Naime, zbog upotrebe pesticida, populacija pčela se značajno smanjila u Skandinaviji u prethodnom periodu.

Inicijativa je prvobitno počela u pravim McDonald’s restoranima u kojima su menadžeri i zaposleni svojevoljno stavljali košnice na krovove svojih objekata. Oni su, takođe, umesto travnjaka ispred restorana posadili cveće koje privlači pčele i pomaže im da održe i povećaju svoju populaciju.

Minijaturni „restoran“ za pčele McHive je samo poslednji stadijum ovog plemenitog projekta. Kao što možete da vidite na slici iznad i videu ispod, on spolja izgleda kao i svaki drugi McDonald’s restoran. Tu su prepoznatljivi zlatni lukovi, drvene fasade, a čak postoje i mali prozorčići za naručivanje obroka iz kola. Unutrašnjost objekta, međutim, se ne razlikuje puno od tipične košnice.

photo-1506667527953-22eca67dd919 10 zemalja sa najviše milijardera pexels-photo-663454 Gde žive najviši muškarci na svetu? pjimage (32) Misterija deformisanog voća uznemirila kupce nh110116bzbw-001.jpg Bridžvoter: Kompanija u kojoj zaposleni dobijaju otkaz ako nisu iskreni · · · ·