539787-flickr_19
PULS GRADA · deca

Već smo vam spomenuli da se McDonald’s restorani između ostalog trude da obogate porodično iskustvo i uz „Happy Meal“ daju deci poklone koji će im biti korisni. Ovom programu ponovo su se priključili i njihovi restorani na Novom Zelandu, koji dele knjige Roalda Dala.

Umesto raznih vrsta šarenih igračaka, koje su uobičajeni poklon uz svaki Happy Meal obrok, mališani na Novom Zelandu dobijaće posebne varijante poznatih dečjih knjiga. Roald Dal je čuveni autor mnogih voljenih knjiga, od kojih je dobar broj i ekranizovan, a neke od najpoznatijih su Čarli i fabrika čokolade, Matilda i Veliki dobroćudni džin. U ovim restoranima deliće se posebne prilagođene verzije, sa nešto kraćim pričama u odnosu na originale, ali sa samolepljivim sličicama i raznim dodatnim aktivnostima. Procenjuje se da će ih biti podeljeno oko 800.000 u toku šest nedelja.

Novi Zeland tako nastavlja globalni program koji obuhvata i Srbiju, a koji je započet još 2001. godine u Švedskoj. Od tada je širom sveta deci podeljeno oko 450 miliona knjiga, a Novi Zeland u tome učestvuje već jednu deceniju. Slični program trenutno je na snazi u Maleziji, gde deca mogu da biraju između igračke i knjige, a očekuje se da će u toku ove godine McDonald’s proširiti to na oko 100 zemalja.

BeFunky-collage (13) Uz „Happy Meal” ponudu možete birati knjigu ili igračku page-cover-beba Tek je rođen, a već je muškarčina dav 30 godina Kreativnog centra: Besplatne radionice „S decom oko sveta” Leteci cilim UV Dance 1 Dečija subota u Kombank dvorani u znaku priče o Aladinu · · · ·