Karolina Bregula, Office for Monument Construction (2016), film  cover
KULTURA · art

U Salonu Muzeja savremene umetnosti 9. do 30. novembra publika može posetiti međunarodnu grupnu izložbu „Dogodilo se sutra‟, kustoskinje Une Popović.

Tekst: Ivan Šuletić

Ova izložba je rezultat saradnje Muzeja savremene umetnosti iz Beograda i Zaheta Nacionalne galerije umetnosti iz Varšave. Pored poljskih umetnika: Jaceka Malinovskog, Agnješke Polske, Karoline Bregue, Asafa Grubera iz Nemačke, predstaviće se i autori iz Srbije.

Izložba predstavlja kustoski koncept koji želi da interpretira žanr, kao što je pseudodokumentarni stil unutar filmografije, bez namere da se ograniči na predstavljanje recentne umetničke scene Poljske kao nacionalne umetničke prezentacije.

Saradnja dve institucije podrazumeva i izložbu u Zaheta galeriji u Varšavi, gde će se predstaviti nekoliko srpskih umetnika. Autor ove izložbe, planirane za početak sledeće godine, jeste Magda Kardeš, kustoskinja iz Zaheta galerije.

iz kolekcije 2 Izložba Aleksandra Zografa: „Dizni kao inspiracija“ BNU2 Dani boje u Beogradu: Počinje šesta „Beogradska nedelja umetnosti“ KUN poster cover Izložba „Đorđe Andrejević Kun: ¡No pasarán!“ u galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića Plakat izlozbe Otvaranje izložbe “Tesla i Pupin na istom putu” · · · ·