Mentorship-Institutions-in-South-Africa cover
U VAZDUHU · trend

Mentorstvo je posvećenost i veza od poverenja. Ono pruža da neko ko se razvija u profesionalnom, kreativnom, obrazovnom, životnom smislu, ima od koga da uči, kao i da onaj koji zna ima priliku da svoje znanje prenosi i deli. Imati mentora može biti najveća životna, ali i društvena prekretnica.

Koreni mentorstva mogu se naći još u antičkoj Grčkoj, u tehnici da mladići važne društvene, duhovne i lične vrednosti razvijaju od svojih učitelja. Nastavilo je da živi kroz zanatstvo, maestre i njihove šegrte, a pokušaji da se kao vredan element učenja vrate u obrazovanje može se negde naslutiti i u pokušaju primene Bolonjske deklaracije, gde je ideja vodilja smanjenje broja studenata po profesoru. Iako tu ne baš uspešno, a više nego neophodno, mentorstvo se na mala vrata vraća kroz različite programe, stručna vođstva i inicijative, a njegov značaj daleko doseže.

Šta je mentorstvo?

Kod nas se ovaj pojam prvi put čuje negde pri kraju srednje škole, ili čak fakulteta, i povezano je s višim ili visokim obrazovanjem. Mentorstvo može biti mnogo raznovrsnije od toga. Ono podrazumeva razmenu, složen i stalan i interaktivan proces između dve osobe, gde ona stručnija svoja znanja, veštine, iskustva ili podršku prenosi na manje stručnu/iskusnu. Najčešće je povezano s profesionalnim razvojem, ali takođe se može odnositi i na rast na životnom putu. Mentor je onaj koji tokom vremena drugoj osobi prenosi svoju mudrost u načinu razmišljanja, ali i podršku.

Vera u sebe

U vreme interneta i sveta na dlanu nije više sama informacija zlato, već i šta s njom raditi. Istovremeno, forme i oblici poslovanja i stvaranja menjaju se iz dana u dan, i pojedinci sve više dolaze do izražaja svojom inventivnošću. Nije presudno samo umeti, već i osmeliti se, jer sredstva i načini su s manjim svetom sve bliži, ali imati hrabrosti da se otisne u nepoznato, stvara i otkriva, i dalje je težak deo. Presudnu ulogu u oblikovanju, usmeravanju ali i ohrabrivanju, igra upravo mentor. Vrednost mentorstva uvidele su brojne kompanije, organizacije, udruženja, ustanove, i kao model mentorstvo se razvija kroz biznis, karijerno, kreativno, životno i na brojne druge načine.

Potraga

Gledali smo kako Joda priprema Luka Skajvokera u Ratovima zvezda za najveću bitku života. To strpljenje i posvećenost, mudrost i sposobnost da se ona prenese kao način razmišljanja, a ne kao gotov proizvod, ključne su karakteristike dobrog mentora i uspešnog mentorskog odnosa. Kroz život se susrećemo s brojnim takvim odnosima, počevši od onih u kući, ali za pokretanje sopstvenog biznisa ili start-up-a profesionalni mentor je presudan. Prepoznato u svetu kao važna karika, i kod nas se pokreće nekoliko programa koji nude mentorstva u različitim oblastima i profesijama.

Početak je težak

Čak 70% preduzeća propadne tokom prve tri godine poslovanja. Preduzetništvo kod mladih sve više je prepoznato kao jedna od ključnih prekretnica u ekonomiji, i polako mu se i mi okrećemo. Mladi imaju ideju, ali kako je sprovesti u delo i kako se izboriti sa svim teškoćama koje čekaju u realizaciji te ideje, u započinjanju sopstvenog biznisa? Podrška biznis-mentora, prenos znanja, iskustva, pa i vrednih kontakata, u početnim godinama rada povećavaju šanse mladih nebrojeno puta da opstanu na tržištu i da svoj biznis razviju. Istovremeno, i sam mentor se u tom odnosu razvija jer se susreće s drugačijim načinom razmišljanja i brojnim novim iskustvima, mrežama i inspiracijama.

Više nego pojedinac

Mentor je neko ko je prošao iste ili bar slične muke, makar u načinu razmišljanja, s kojima se tzv. menti – učenik u tom odnosu, susreće. Samo to iskustvo i svest od kolikog bi značaja bilo na tom putu imati nekoga ko bi možda znao gde se kriju pravi odgovori, podstrek je mnogima koji su iskusniji da svoja znanje i iskustva podele. Ali ta razmena se ne zaustavlja samo na odnosu mentora i mentija, već se na taj način gradi i društvo u kome oba ta pojedinca žive. Aktivno se učestvuje u građenju sredine koja je zdravija. Tako i mnoge kompanije ulažu u biznis i karijerno mentorstvo, jer na taj način ne grade samo zaposlene, već čitavu kompaniju. „Biznis mladih Srbije“ nudi mladim preduzetnicima jedan od takvih mentorskih programa.

Kreativno mentorstvo

Pored biznis i preduzetničkih programa mentorstva, u Srbiji je pokrenut i program Kreativnog mentorstva, prvi takve vrste. Kreativno mentorstvo bavi se ličnim i profesionalnim razvojem budućih lidera u oblasti kulture i promoviše mentorstvo kao način doživotnog učenja i razmene znanja između onih koji su već ostvareni kao profesionalci, i budućih stručnjaka. Ovaj program pokrenut je s idejom da se izgradi, okupi i podrži zajednica motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca, a koja će doprinetu razvoju društva koje se zasniva na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

Jednogodišnji program

Program Kreativnog mentorstva aktivno traje godinu dana, i pruža priliku da 25 mentija dobije jednogodišnju podršku, razmenu znanja i iskustva. Mentor u toku te godine pruža podršku za postizanje ciljeva, stručno usmeravanje i razmenu mišljenja o budućim planovima i izazovima, a program obuhvata i treninge u vezi sa mentorstvom, ličnim razvojem, prezentacijom veština, radionice fundraising-a i coaching-a. Naravno, važan deo programa pružaju i formalna i neformalna okupljanja, koja služe i kao osnov umrežavanja i upostavljanja kontakata i buduće saradnje.

Ideja se prenosi

Program Kreativnog mentorstva započet je u okviru projekta „Kreativno društvo“ u organizaciji Ambasade Švedske još 2011. godine, kada je formirana ETC grupa. U neposrednom susretu članovi novoformirane ETC grupe uvideli su da je svako od gostiju kroz svoj profesionalni rast kontinuirano imao mentore, pojedince koji su ih vodili kroz prelomne trenutke u razvoju karijere i podsticali ih na dalji razvoj. Uz želju da se taj model proširi van akademske zajednice kod nas, kreirali su program Kreativno mentorstvo, a sa ciljem da okupe 50 pojedinaca iz sektora obrazovanja, kulture i biznisa, i da im pruže ono što se pokazalo kao ključan faktor u profesionalnom i ličnom rastu.

Učitelj, ne nadređeni

Razlike između trenera, sponzora, savetnika i mentora su brojne. Uloga mentora je da svog štićenika vodi na njegovom razvojnom putu, ali tako da se štićenik samostalno razvija, što se čini kroz razgovore, rad i izazove. Mentor daje povratnu informaciju i podršku, a ne kritiku, i štićenik, menti, u svakom trenutku mora da se oseća sigurno i podržano, bez straha od pogrešnih poteza i grešaka, jer i one služe da se na njima uči. Kroz mentorstvo se dele znanje, mišljenje, savet i pruža podrška, i ključna mentorska veština je aktivno slušanje.

Preko prepreka se uči

Među najvećim izazovima u odnosu mentor-menti jeste zamka olakšavanja. Uloga mentora je da svog štićenika nauči prvenstveno kako da razmišlja i da ga ohrabri na dalje delovanje, ali nikako da mu put direktno olakša. Iskusniji i mudriji, sasvim je česta situacija da mentor ima rešenja za izlaz ili izlaze iz situacije u kojoj se štićenik nalazi, ali njegov zadatak nije da ih on sam reši – već da navede svog štićenika kako da se sam s njima izbori. Uloga mentora je da deli svoja iskustva i da zapravo izaziva štićenika, mentija, kako bi došao do novih ideja i puteva, da ga usmerava i nadgleda, ali ne i da mu direktno olakša. U izazovima i leži rast.

Jezero-Vrmdza-11 Eko-selo Vrmdža: Primer ruralnog razvoja i ekonomskog osnaživanja srpskih sela čarape Vaš omiljeni citat možete nositi i na čarapama Haljine I jesen je u znaku haljina na cvetiće zima Šta je jesen bez kaputa?