andersoncover
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Wes Anderson je poznat po filmova upečatljivog vizuelnog stila. Kada se setimo njegovih ostvarenja kao što su na primer „The Grand Budapest Hotel“ ili „Moonrise Kingdom“, prvo će nam pasti na pamet njihov izgled koji karakteriše simetrija, pastelna paleta boja i retro arhitektura i kostimi. Trenutno je veliki hit na internetu sakupljanje fotografija fasada i enterijera širom sveta koje podsećaju na scenografiju filmova ovog slavnog režisera.

Sve je počelo na saju Reddit, čiju su korisnici otvorili grupu Accidental Wes Anderson, gde je moguće postavljati slike u ovom stilu. Od Hong Konga i Kijeva, pa do Milana i Stokholma, na mestima širom planete su pronađeni hoteli, bazeni, stanice i prostorije, koji bi bez problema mogli da se nađu u nekom od budućih filmova Wesa Andersona. Pogledajte u našoj galeriji kako izgledaju ove lokacije.

Ulica u BerlinuOtvori galeriju
Royal Parquet_2K ZAVRŠNI PARKET LAK ZA SPORTSKE DVORANE MAT A_cover Tikkurila: Royal Parquet program cover Kako su izgledale privatne odaje princeze Dajane 1_cover Zlatni tron od kalašnjikova KDA studio kuća u Istri Upotreba tapeta u enterijeru · ·