Predivna mesta kao sa druge planete
KULTURA · fotografija

Sveprisutna manipulacija prizorima u fotošopu naterala nas je da preispitujemo sve što vidimo, a pred vama se ovaj put nalazi nekoliko više nego stvarnih destinacija za koje ćete teško poverovati da su sa ove planete.

1. Antelope Canyon, Arizona (SAD)

Ovaj predivan kanjon koji je voda formirala tokom godina i godina proticanja kroz njega nudi spektar nadrealnih boja kako se ide dublje unutra.

2. Salar De Ujuni (Bolivija)

Najveće prirodno ogledalo na sveto, ovo predivno jezero nastalo je kada se nekolio praistorijskih voda ujedinilo u jednu veliku slanu refleksiju.

3. Planine Tianzi (Kina)

Tanke i neverovatno visoke, ove planine izgledaju toliko vanzemaljski da ih je James Cameron koristio u svom filmu Avatar. Formirane ispod vode pre 380 miliona godina, njihov izgled iznad zemlje rezultat je vulkanske erupcije.

4. Reed Flute pećine (Kina)

Prelepi stalaktiti ove 240m dugačke pećine jedna su od najvećih kineskih atrakcija već više od hiljadu godina, a danas izgledaju još lepše – osvetljeni raznim bojama.

5. Vaadhoo ostrvo (Maldivi)

Čuveno More zveda na ovoj prelepoj maldivskoj obali preko dana izgleda kao svaka druga plaža, ali preko noći oživljava u obliku svetlećeg raja.

6. Deadvlei (Namibija)

Dolina smrti koja izgleda kao kakvo nadrealističko remek delo može da se pohvali najvišim dinama od peska na svetu, a rame uz rame sa njima stoji ogoljeno drveće prelepih grana.

7. Socotra (Jemen)

Trećina biljnog sveta koje se nalazi na ovom ostrvu ne raste nigde drugde na planeti Zemlji, a ovo divno drvo koje možete videti ispod jedno je od najzanimljivijih primeraka.

8. Zhangye Danxia (Kina)

Neverovatan pejzaž duginih boja koji se nalazi u Kini proizvod je prirodog procesa koji je trajao čak 24 miliona godina, a vetar je zaslužan za njegov bajkovit reljef.

9. Highlands (Island)

Ovo izolovano prirodno čudo poznato po neverovatnim igrama svetla koji gejzirima, jezerima i kraterima daju magičan izgled. Možda najbolje mesto na kome možete doživeti Auroru Borealis.

10. Jezero Natron (Tanzanija)

Izuzetno slano jezero predstavlja smrt za većinu životinjskih vrsta koje u njemu mogu da se skamene, a mikroorganizmi koji u njemu žive boje ga u predivnu crvenu boju. Ovo jezero takođe je poznato po flamingosima koji ga često posećuju.

Raj na kraju sveta Raj na kraju sveta Brooke DIDonato Savršen spoj sanjarenja i fotografije Hip-hop plesač vodi na turu oko Pariza Tura po Parizu sa hip-hop plesačem Hotel Haludovo, Malinska Nekad i sad: Rajska letovališta u Hrvatskoj i Bugarskoj · · · ·