destinacije
PULS GRADA · destinacija

Sanjate lepše vreme, ukusnu domaću kuhinju, posebnu novogodišnju zabavu? Lonely Planet je imenovao 7 mesta na svetu gde bi bilo najzabavnije i najbolje dočekati Novu godinu. Na njoj su i udaljenje destinacije i evropski gradovi.

Dakle, Nova godina u nekom od najlepših krajeva sveta, što da ne? Ako ste do sada praznike provodili na trgovima, u kafanama i najluđim diskotekama, možda je za vas došlo vreme da sva ta sećanja dopunite mestima koja u svojoj novogodišnjoj ličnoj karti još uvek nemate!

Matera, Italija
Matera se nalazi u udaljenom seoskom području u regiji Basilicata. Stari deo Matere je uvršten u spisak svetske baštine UNESCO. Za Novu godinu proslava se organizuje na otvorenom. Odlična je prilika za istraživanje lavirinata uskih ulica i uživanje u brojnim plesnim performansima koji se izvode.

New Orleans, Sjedinjene Američke Države
New Orleans je poznat po svojoj jedinstvenosti. Novogodišnje slavlje se održava na Jackson Squar-u, uz živu muziku i spektakularan vatromet.

Las Palmas, Gran Canaria, Kanarska ostrva
U ovo doba godine je prosečna temperatura 19 stepeni, tako da ako volite toplije vreme, ovo je prava stvar za vas. Za Novu godinu ovde skoro da i nema turista, za razliku od ostatka godine, te možete uživati u autentičnoj proslavi lokalnog stanovništva u brojim pabovima i barovima.

Nassau, Bahami
Gotovo svaki grad i selo na Karibima priprema novogodišnju proslavu, ali u Nassau se to baš ozbiljno radi. Tada se organizuje najveći festival na Bahamima i sve je živo i razigrano do ranog jutra.

Sydney, Australija
Svake godine je prelep doček u luci Port Jackson. Pirotehnika izbija sa ne manje od 7 brodova a tu je i vatromet sa mosta u zalivu.

Hangdžou, Kina

Ako želite mirniji doček 2017. godine, onda je ovaj kineski grad prava stvar za vas. Tačnije, ako želite jutro 1. januara da provedete u savršenoj prirodi i uživate u odličnom čaju, ovo je vaša idealna destinacija.

Melbourne, Australija
Spektakularne dočeke ostavite Sidneju. Ovde ćete uživati u barovima na terasi i sasvim pristojnom. Ali bićete više pijani, jednostavno, takvi su lokalni običaji!


bp Čarobna Budimpešta u decembru london London kakav još niste videli ng Polarna svetlost i sneg učinile su Finsku magičnom pogled Pogledi koji oduzimaju dah · · ·