indija
U VAZDUHU · svet

Odakle slonovima u Indiji šareni vuneni džemperi? Isplele su ih lokalne žene za ranije zlostavljane životinje koje se sada nalaze u prihvatilištima. I ispleteni su jer su temeprature noću padalale ispod nule, pa su džemeperi štitili životinje od smrzavanja.

Žene koje žive u blizini grada Mathura gde se i nalazi centar za zlostavljane životinje su u dogovoru sa radnicima centra isplele šarene džempere za slonove da bi ih sačuvale od smrzavanja. Ti slonovi su ranije pretrpeli strašna premlaćivanja i hronična zanemarivanja od strane ljudi.

Kao što ste mogli videti na fotografiji, ti džemperi ili pidžame, kako ih neki nazivaju uglavnom nose slonice i oni im pokrivaju leđa, vrat i noge.
Kartick Satyanarayan, osnivač centra Wildlife SOS, kaže da je veoma bitno zaštiti zlostavljane slonove od hladnoće. Oni su veoma ranjivi jer su zaista mnogo patili i bili zlostavljani i sve ih to na hladnoći čini još osetljivijim i podobnijim za razvoj raznih bolesti, pogotovu upale pluća.

Centar trenutno poseduje 20 slonova koji su spašeni iz ilegalnog zatočeništva, ruku mafije, ljudi koji se bave organizovanim prosjačenjem, i svi su oni bili izloženi ektremnoj okrutnosti.
Plan je da se ove godine spasi još 50 slonova i malo proširi centar za sve njih.

japan Žudnja, želja i čežnja u Japanu muzej Museo Atlántico: Prvi podvodni muzej u Evropi Automatski nacrt Švedska: Bilbord koji kašlje kada pušač stane pored škola Finska ukida školske predmete do 2020. · · ·