landscape-1494939381-michael-fassbender-best-films
KULTURA · film/TV

Sa 40 godina, Michael Fassbender već ima karijeru o kojoj mnoge njegove kolege iz sveta glume mogu samo da sanjaju. Za veoma kratko vreme imao je zapažene uloge u odličnim filmovima iz najrazličitijih žanrova. Mogli smo da ga gledamo u vesternu, istorijskoj drami, filmovima naučne fantastike, biografskim filmovima, superherojskim blokbasterima, intimnim dramama nezavisne produkcije, adaptaciji Šekspira, a stigao je da sarađuje i sa Quentinom Tarantinom!

Dok se spremamo da pogledamo šta nam je pripremio u filmu Alien: Covenant, koji je upravo krenuo da se prikazuje u bioskopima, valjalo bi podsetiti se nekih od najboljih uloga ovog sjajnog glumca. Predstavljamo vam našu listu od 6 filmova u kojima je Michael Fassbender zablistao.

1. 12 Years A Slave (2013)

Igrati vlasnika robova na jugu SAD u 19. veku je težak izazov za svakog glumca, ali Fassbender je uspeo da opravda poverenje režisera Stevea McQueena i učini ovu rolu jednom od svojih najboljih u karijeri.

2. Shame (2011)

Sa istim režiserom, Fassbender je sarađivao i u filmu Shame u kome glumi emotivno nezrelog direktora koji je zavisan od seksa. Posle odlične uloge u blokbasteru X-Men: First Class iste godine, lepo je bilo videti poznatog glumca u jednoj niskobudžetnoj drami.

3. Inglourious Basterds (2009)

U Tarantinovoj neverovatnoj alternativnoj istoriji Drugog svetskog rata, Fassbender glumi britanskog oficira Archibalda „Archie“ Hicoxa čiji je zadatak da uz pomoć kolega iz vojske SAD i poznate nemačke glumice, sabotira naciste iza neprijateljskih linija.

4. Slow West (2015)

Svoju premijeru u vesternu, Fassbinder je ostvario 2015. godine ulogom lovca na glave u veoma zabavnom filmu Slow West.

5. Steve Jobs (2015)

Stevea Jobsa je već glumio Ashton Kutcher nekoliko godina ranije u filmu Jobs, ali će Michael Fassbender ipak ostati zapamćen kao njegova najbolja filmska verzija. Oba filma se, doduše, nisu baš proslavila na bioskopskim blagajnama, a i kritika nije imala mnogo reči hvale za njih.

6. Macbeth (2015)

Čuvena Šekspirova tagedija o vojskovođi, a kasnije i kralju Škotske, Makbetu, je kao stvorena za glumca Fassbenderovih kvaliteta. U ovoj veoma brutalnoj filmskoj adaptaciji drame, veliki glumac je bio jednostavno brilijantan.

Džoni Dep u novom filmu „Ubistvo u Orient Eskpresu“ po romanu Agate Kristi Džoni Dep i Mišel Fajfer u filmu „Ubistvo u Orijent Ekspresu“ hbz-movies-women-index-1496238661 7 filmskih scena seksa u kojima i žene uživaju FI0gt518pwiz25_3_a_cover 5 jezivih filmova inspirisanih stvarnim ubicama Rough_2_cover Skarlet Johanson u komediji „Ludilo devojačke večeri“ · · ·