Michael Stokes
fotografija

Michael Strokes je fotograf koji je napravio seriju fotografija sa modelima koji su prethodno bili vojnici i u službi izgubili jedan ili oba uda, a danas su oni ratni veterani koji imaju plemenit cilj da novac sakupljen od prodaje Strokesove knjige doniraju Semper FI fondu. „Always Loyal“ je naziv njegove treće knjige fotografija koja je putem Kickstartera prikupila 411 hiljade dolara. Fond koji pomaže ratnim veteranima moći će da sakupljenim novcem obezbedi proteze za ljude kojima su one potrebne kako bi nastavili da žive normalno.

Strokes je svojevremeno bio veoma razočaran kada se na Facebook-u pojavila zabrana od trideset dana zato što je objavio umetničku fotografiju jedne od svojih modela, Marie Dague koja je izgubila obe ruke pretrpevši ozbiljne ozlede zbog eksplozije koju je preživela u Iraku. Još pre tri godine ovaj fotograf iz Los Anđelesa počeo je raditi sa modelima koje su ratne strahote osakatile, a jedan od njih bio je i Alex Minskog, bivši marinac, koji je izgubio nogu i imao ozbiljne povrede mozga tokom ratnih operacija u Avganistanu, a koji je potom odlučio da pozira na pomalo provokativnim fotografijama Strokesa.

Zgodni momci pokazuju svoje mišiće, izvajana tela i tetovaže na neobičnim fotografijama koje nastoje da prikažu lepotu ljudskog tela i nakon teških nesreća koje su ovim ljudima zadale mnogo fizičkih ali i psihičkih muka, a zahvaljujući ortopedskim pomagalima i protezama, oni danas ponovo žive normalnim, i veoma aktivnim životom.

Ratni veterani bez udova pozirali su fotografu Michaelu Stokesu Otvori galeriju

Veza na daljinu I veza na daljinu može biti romantična Prerano rođena deca Nekad i sad: Prevremeno rođene bebe, danas već deca cover Pank: Počeci anarhije u Ujedinjenom Kraljevstvu Kamil Kotarba - život sa tehnologijom ali bez smisla Hide and Seek – život u digitalnom ludilu ·