Anđeli
U VAZDUHU · intervju

Razgovarali smo sa Milicom i Milivojem koji su osmislili koncept Anđela, zdravih i ukusnih kolača, koji su sve traženiji.

Šta je ključni sastojak Anđela?
Ako pitate našeg trogodišnjeg sina, reći će vam da je ključni sastojak – ljubav! I to jeste istina, svaki kolač se ručno pravi, sa posebnom pažnjom. Ključni sastojak su ovsene pahuljice, i to integralne. Svaki kolač ima najmanje 35 odsto ovsenih pahuljica koje, uz dodatak fine belgijske čokolade i prvoklasnog suvog voća čine idealno izbalansiranu užinu.

Zašto baš Anđeli?
Anđeo je neko ko brine o vama, ko vam želi dobro. Polazeći od toga da ono što želimo sebi i svojoj deci želimo i svojim potrošačima, razvili smo recepturu za kolač bez aditiva, bez konzervansa, bez veštačkih boja i aroma, bez margarina i sojinog lecitina. Drugim rečima: kolač za uživanje bez griže savesti i kolač koji čini dobro vašem organizmu.

Kakva je uloga vlakana u Anđelima?
Postoje dve vrste vlakana: rastvorljiva i nerastvorljiva, obe su podjednako važne za naš organizam, i obe postoje u kolačima Anđeli. Rastvorljiva vlakna pomažu da se snizi nivo holesterola u našem organizmu, dok se nerastvorljiva ne mogu variti, već samo „prolaze” kroz naš digestivni trakt, čineći da se druga hrana koju smo pojeli vari brže i lakše. Hrana bogata vlaknima daje duži osećaj sitosti, što je sjajno ako pokušavate da se ne ugojite ili da oslabite.
Ovsene pahuljice su jedan od najvrednijih izvora vlakana. One su, takođe, jedna od retkih namirnica bogatih obema vrstama vlakana. Na 100 g sadrže čak 10 g korisnih vlakana. Budući da su Anđeli kolači napravljeni od čak 35 % integralnih ovsenih pahuljica, samo dva kolača podmiriće osminu Vaših dnevnih potreba za vlaknima.

Šta je bila inspiracija za baš ovakve kolačiće?
Oboje smo dugo radili u sferi marketinga, stalno dajući tzv. „dodatnu vrednost‟ nekom proizvodu. Poželeli smo da sami kreiramo svoj proizvod i pokušamo da izgradimo brend. Od početka smo znali šta nećemo – industrijski proizvod prepun aditiva. Svoj zdravi način ishrane i životni hedonizam saželi smo u jedan savršeni ovseni kolač, a danas, godinu dana kasnije, već ih je deset ukusa i svaki se topi u ustima.

Anđeli najbolje idu uz..?
Idu uz kafu, čaj, dve-tri čaše vode koje će pomoći da zadržite osećaj sitosti zahvaljujući integralnim ovsenim pahuljicama, idu uz limunadu, uz kuvano vino, uz još jedan Anđeo kolač…

Gde se i u kakvom pakovanju Anđeli mogu probati i poneti?
Kako živimo u eri interneta, najlakše se do nas može doći preko FB stranice www.facebook.com/ukusnoizdravo ili sajta www.andjeli.com, gde se kolači mogu i naručiti. Za one koji ipak više vole da prošetaju do radnje, Anđeli se mogu kupiti u kutijama od 1 kg, ali i probati i na komad u pekari Šarlo u Dobračinoj ili u Daily kafeu u Belvilu. Kutije Anđela mogu se naći i u Supermarketu i Supermarket Deliju, kao i u Mikser Houseu.

endi.jpg Intervju: Endi Taunend self.jpg Intervju: Marko Prokić kontrastudio_miroljub_stankovic_i_zoran_nikolic.jpg Intervju: KontraStudio Mia David Intervju: Mia David ·