Miner's Pub
U VAZDUHU · grad

Beograd se sve smelije ucrtava na pivsku mapu, a ljubitelji piva dobili su još jedno mesto sa bogatim, raznovrsnim i kvalitetnim sadržajem, kako pivskim tako i programskim.

U mirnu dorćolsku ulicu, Rige od Fere, pre nepuna dva meseca uselio se Miners Pub. Smešten je u suterenu, gde je odličan zaklon od vrućina koje nam predstoje i zima koje će kasnije da udare. Za one koji u hladnom ječmenom napitku vole da uživaju direkt na beogradskom asfaltu, najavljeno je i otvaranje bašte, i to prve koja nudi ovakav izbor piva.

Koncept koji je dve godine  fermentisao u glavi tehnologa i kućnog pivara, realizovan je nakon obilaska velikog broja mikropivara širom Evrope. Miners Pub u svojoj ponudi ima visokokvalitetna piva iz nekoliko zemalja Evrope (Belgija, Nemačka, Škotska, Češka i Engleska), uz nezaobilaznu podršku prvoj srpskoj „craft“ pivari – Kabinet Brewery, a broj im samo raste. Iako ime sasvim odgovara poziciji paba, nastalo je kao asocijacija na mali rudarski grad sa istoka Srbije, Majdanpek, odakle je trojac koji stoji iza ove ideje i realizacije. Naziv Pub je namerno odabran sa željom da se ljudima izmeni stereotipni doživljaj. Nasuprot enterijera u drvetu, načičkanog starim lampama, registarskim tablicama i slično, Miners Pub čini rasterećen i ugodan prostor, minimalistički uređen, od čeličnih konstrukcija i svedenih drvenih stolova.

U prostranih 150 kvadrata,  Pub se sastoji iz nekolicine povezanih, ali po potrebi izolovanih prostorija. Ulaznu zonu čini ujedno i deo za izložbe. Simbolično, otvoren je sa izložbom fotografija rudara, autorke Slađane Stanković. Sledi deo za zabavu, uz neizostavni stoni fudbal i fliper Twilight zone koji su vlasnici preneli iz svog rodnog Majdanpeka i gde im je bio verno društvo tokom devedesetih. Profesionalne steel table omogućavaju besplatno uživanje u pikadu, a najavljeno je i okupljanje profi igrača iz beogradskih klubova sa početkom Miners letnje pikado lige.

U zadnjem delu je prostor scenskog programa, za različite koncerte iz sfere jazza, amerikane i alternativnog roka, stand up komedije i sl. Naravno, prate se i najbolji momenti iz sveta fudbala, kao što su Svetsko prvenstvo i neizbežna engleska Premijer liga. Lokal je tako koncipiran  da je u svakom trenutku moguće uživati u nekom od ovih programa i sadržaja, ili naći mirno mesto i neometano se od njih izolovati i prepustiti se kvalitetnom izboru piva.

YOLOstel Hosteli: Beograd kao domaćin koji inspiriše Beograd Beogradske šetnje Design Club 59 Design Club 59: Kreativna laboratorija Ljutić Beogradske bašte