tiny-1_cover
KULTURA · art

Sakrivena ispod tunela, pored pruge i u parkovima Atlante, nalaze se minijaturna vrata, sa sve stepenicama, otiračima, a u nekim slučajevima i vratancima za kućne ljubimce. Ove umetničke instalacije su deo projekta „Tiny Doors ATL“, koji ima za cilj da donese malo iznenađenja i čarolije u svakodnevni život stanovnika grada.

Projekat je započet leta 2014, a njegov idejni tvorac i glavna autorka je Karen Anderson. Do danas je napravljeno ukupno 12 minijaturnih vrata širom grada. Njihova visina ne prelazi 15cm. Detaljnu mapu lokacija na kojima se nalaze možete pronaći OVDE. Zanimljivo je da Karen pre otkrivanja svake nove instalacije organizuje ceremoniju koja uključuje i presecanje male vrpce ispred minijaturnog ulaza.

U našoj galeriji možete videti kako izgleda ova interesantna ulična umetnost, a za nove informacije i slike vezane za ovaj projekat, posetite njegov Faceboook i Instagram profil.

Minijaturna vrata na ulicama AtlanteOtvori galeriju

pagecover Digitalna umetnost koja će vas oduševiti Izložba fotografija _Grand tour of Switzerland__2 Otvorena izložba fotografija „Grand tour of Switzerland“ cover strumicka ulica Izložba fotografija „Strumička ulica“ Borisa Burića KCB_cover Tri izložbe u Kulturnom centru Beograda ·