plata
U VAZDUHU · svet

Ako imate 200 dolara, da li tih 200 dolara isto vredi u Srbiji, Bangladešu i u Francuskoj? Brojke su iste, ne lažu. Samo što ono što možete da kupite sa tih 200 dolara u različitim državama nije isto.

Jednostavno, različiti su životni standardi u različitim državama, kursne liste se razlikuju, poreski sitem nije isti. Stoga, ni minimalna cena rada nije ista u svim zemljama sveta, i zato i 200 dolara nema istu vrednost na svim mestima. Nedavno smo pisali i o najsiromašnijim zemljama sveta, i Srbija je na toj listi, pa ako ste propustili članak, pogledajte ovde. Što se tiče minimalca, naravno da on varira u različitim zemljama. U Francuskoj za isti posao kao u Severnoj Koreji dobijate 1636 dolara, a u Severnoj Koreji je 66 dolara minimalna zarada. U galeriji pogledajte kako stoje stvari u ostalim zemljama sveta i uporedite ih sa listom najsiromašnijih zemalja, možete doći do zanimljivih zaključaka.

BelgijaOtvori galeriju
HC Fotografije koje bi Hillary Clinton volela da uništi posao Novi zakon u Francuskoj: Nezakonito je kontaktirati zaposlene posle radnog vremena siromaštvo Najsiromašnije zemlje sveta Bordel Bordel u Brazilu · · ·