17829860-15-1512578261-650-a8aed24eaa-1513235494cover
KULTURA · fotografija

Japanska fotografkinja Ariko Inaoka je pre desetak godina organizovala audiciju na Islandu. Na njoj su se pojavile šestogodišnje bliznakinje koje su je toliko impresionirale svojom misterioznošću i fotogeničnošću da je odlučila da ih svake godine posećuje i slikama dokumentuje njihovo odrastanje.

Ariko Inoako je rođena u Japanu, ali danas živi u Njujorku. Island je izabrala kao destinaciju vrednu fotografisanja jer su je predeli ove države podsećali na okolinu Kjota, njenog rodnog grada. Igrom slučaja, na Islandu je dobila ponudu da napravi fotografije za jedan modni katalog. Tada je prvi put upoznala Ernu i Hrefnu, mlade bliznakinje koje su od tog trenutka postale njena glavna umetnička inspiracija.

Nekoliko godina kasnije, ponovo je posetila Island, ovog puta sa ciljem da isključivo radi sa bliznakinjama. Vidno zadovoljna svojim fotografijama, odlučila je da tu tradiciju nastavi i narednih godina i svojim slikama prikaže sve fizičke i psihološke promene ovih devojčica tokom odrastanja. Pogledajte u našoj galeriji fascinante fotografije koje su nastale kao rezultat njenog predanog rada.

Misteriozne bliznakinje sa IslandaOtvori galeriju
pagecover Fotografije koje su obeležile 2017. 47 Duhovite božićne čestitke Kina Najbolje panorame 2017. Praznični portret Napravite savršen praznični portret · ·