Misteriozne smrti
U VAZDUHU · urban flash

Svi vole misteriozne stvari, moglo bi se reći da je to jedan od najpopularnijih oblika zabave – razrešiti pojedinosti do sada nerazrešene misterije. Mnogo je knjiga napisano na ove teme, beletrističkih uglavnom, ali u današnje vreme mediji umeju da misteriju zloupotrebe na načine koji nisu sasvim ispravni. U industriji zabave misterija je naročito ljubljen žanr, a kada se nešto dogodi poznatima, čak i kada nema sasvim tajnovite elemente publika je zainteresovana da čuje o čemu se radi.

Mnogo je poznatih ljudi iz sveta muzike, filma, pa čak i politike koji su preminuli pod nerazjašnjenim okolnostima koje do danas nisu otkrivene, a upravo takva tematika pogoduje snimanju velikog broja dokumentaraca i pseudo-dokumentarnih ostvarenja koja za temu imaju jedno moguće tumačenje postojeće misterije. Među mnogobrojnim – odabrali smo baš ove:

1. Michael Jackson

Kralj pop muzike umro je 2009. godine od specifične vrste trovanja, ali je i pre toga imao ozbiljnih srčanih tegoba.Conrad Murray koji je bio Jacksonov lični lekar bio je četiri godine na odsluženju zatvorske kazne zbog sumnje da je pokušao da ubije slavnog muzičara, ali svi postojeći dokazi nisu se baš nikako podudarali.

2. Bruce Lee

Teško da biste danas znali šta je kung fu film da nije bilo ovog momka. Koristio je sopstvenu tehniku i veštinu u filmu kako bi postigao realnost koja se do tada nije sretala na velikom platnu, međutim, u maju 1973. Lee je imao specifične napade i teške glavobolje dok je snimao u Hongkongu, i morao je u bolnicu. Kasnije te godine isti simptomi su se ponovo javili i to kada je glumac bio u poseti prijatelju. Kako bi pomogao Leeju, prijatelj mu je dao lek protiv bolova, za koji je Lee imao recept i koji mu je bio prepisan, ali se ovaj nikada nije probudio.

3. Tupac Shakur

Jedan od onih muzičara čija su izdanja najprodavanija u istoriji ove delatnosti, sa 75 miliona prodatih albuma sasvim sigurno se visoko kotira na listi popularnosti. Njegova je porodica bila prilično ozbiljno umešana u tzv. Black Panthers, što je bilo objašnjeno i u tekstovima pesama. 1996. godine Shakur je teško ranjen u obračunu (pucnjava i automobilska nesreća). Šest dana kasnije podlegao je ranama zadobijenim u toj pucnjavi.

4. Natalie Wood

Tri nominacije za Oskara pre nego što je napunila 25 Natalie Wood svrstavaju u vrh glumišta ’60-ih godina. Tokom snimanja filma Brainstorm 1983. Otišla je na krstarenje sa suprugom Robertom Wagnerom i Christopherom Walkenom. Jutro nakon zabave na brodu njeno telo je pronađeno kilometrima daleko od broad, a niko nije znao da kaže kako je ono tamo završilo. Smrt je objašnjena kao nesrećan slučaj zbog velike količine droge i alkohola pronađenog na brodu, kao i u njenom telu. Dennis Draven, kapetan broda je 2012. objasnio da je reč o ubistvu, što se poklapalo sa modricama na njenom telu.

5. Marilyn Monroe

Verovatno ste čitali, čuli i gledali mnogo priča o smrti filmske seks boginje. Kada je umrla 1962. nema domaćinstva koje o tome nije bilo obavešteno, ali njenih nekoliko poslednjih godina života kao da je upućivalo na potencijalno tragičan kraj – jer je bila teška za saradnju, borila se sa alkoholizmom i depresijom. Njena je smrt objašnjena kao samoubistvo, jer je u telu pronađeno mnoštvo lekova prekomerno upotrebljenih, ali mnogi i danas veruju da je ova smrt bila vešto dirigovana od strane samog državnog vrha.

Brka Lepi brka – novembarski trend sajam venčanja Sajam venčanja u Novom Sadu Automatski nacrt Začinjena klasična muzika Michael Jackson/Farrah Fawcett 10 slavnih parova (i trojki!) preminulih istog dana · · ·