pjimage (30)
U VAZDUHU · životinje

Ishrana vašeg psa utiče na sve: njegovu dlaku, energiju i zdravlje. Tako da nije iznenađujuće da vlasnici pasa za svoje ljubimce traže najbolju hranu.

Međutim, postoji veliki broj mitova o hrani za pse koji nisu tačni. Evo i o kojim mitovima je reč.

Ishrana bez žitarica je bogatija proteinima

Životinje imaju drugačije potrebe za hranljivim materijama od ljudi. Ljudi su sposobni da izgrade neke proteine iz manjih blokova, dok životinje to ne mogu. To je glavni problem kada govorimo o obrocima bez žitarica. Žitarice zamenjujemo graškom, pasuljem, krompirom i drugim skrobnim materijama, koje mogu biti manje hranljivi od proteina.

Domaća hrana je hranljivija

Ovo može biti istina, ali obično nije, osim ako je ishrana vašeg psa pod nadzorom veterinarskog nutricioniste. Čak i dodavanje multivitamina sa raznim ugljenim hidratima, proteinima i povrćem nije jednaka uravnoteženoj ishrani.

Veće kompanije prave hranu koja je više prerađena

Potrošači su privučeni manjim kompanijama za proizvodnju hrane za kućne ljubimce zbog svoje lepe ambalaže, kvalitetnih sastojaka i obećanja da je reč o boljoj hrani za njihove pse. U nekim slučajevima to može biti istina, ali manjim kompanijama često nedostaju studije i podaci kako bi bili sigurni da je njihova hrana za pse dobra za dugoročno konzumiranje. Isto tako, oni obično nemaju izgrađenu infrastrukturu za sprovođenje dodatnih sigurnosnih provera kako bi se osiguralo da vaš pas ne dobije lošu seriju te hrane.

Sirova hrana je bolja za probavu pasa

Koristi sirove hrane ne prevazilaze rizike koje njena konzumacija nosi sa sobom. Dovoljno je spomenuti salmonelu i listeriju koje se mogu dobiti iz sirove hrane, a koje predstavljaju opasnost ne samo za vašeg psa, već i za vas.

Egzotični proteini su bolji od regularnih proteina

Egzotični proteini nisu tako detaljno istraženi kao uobičajeni proteini koji se koriste u hrani za pse. Ako je vašem ljubimcu potrebna nova vrsta ishrane zbog alergije, obratite se svom veterinaru o najsigurnijim opcijama. Držite se onoga što je dokazano i onoga što funkcioniše.

gorilla-selfie-0 Ovako gorile poziraju za selfi Mrnjau vikend (2) 7. Mrnjau vikend u Domu omladine Beograda cocker-spaniel-english-2415288_1280 Zašto psi jedu travu? cover www.pinterest.com Najčudnije ptice na svetu · ·