Mizeri
KULTURA · pozorište

U Ateljeu 212, 27.aprila, na sceni Petar Kralj, premijerno će biti izvedena predstava „Mizeri‟ po istoimenom romanu Stivena Kinga. Režija je poverena Petru Popoviću, a uloge Pola i Eni, koje su u filmskoj verziji romana iz 1990. igrali Džejms Kan i Keti Bejts, tumače Svetozar Cvetković i Anica Dobra kojoj je „Mizeri‟ prva uloga u matičnom pozorištu od „Glembajevih‟ 2010. godine.

„Mizeri‟ je psihološki triler o poznatom piscu ljubavnih romana Polu Šeldonu koji se, nakon saobraćajne nesreće izazvane mećavom, budi u nepoznatoj kući medicinske sestre Eni Fiks koja je veliki fan njegove književnosti. Kako teče njegov oporavak i kako više razgovara sa svojom domaćicom o budućim razrešenjima svojih romana, Pol shvata da je u zamci i da se stvari komplikuju.

Kokice (ne) goje Predstava „Kokice ne goje“ u Domu omladine Michele Noare „Zapisnik sa lica mesta‟ zatvara ovogodišnji BFI Unosno mesto, Foto: Nenad Petrović Pozorišna kritika: Unosno mesto Ana Đorđević BFI: „Igra senki‟ Augzburg teatra · · · ·