eva-robot-photographer-1
U VAZDUHU · tech/web

Većina ljudi angažuje profesionalnog fotografa za svoje venčanje, ali jedan engleski par je odlučio da proba nešto drugačije. Naime, Megan i Geri su pružili priliku Evi, androidu kompanije Service Robots, da slika goste njihove svečanosti. To je bilo njeno prvo angažovanje, a verujemo ne i poslednje.

Inženjeri kompanije Service Robots su dizajnirali Evu tako da može da se kreće po prethodno određenom prostoru i uz pomoć svojih senzora prepozna ljude koji se nađu ispred nje. Kada se to desi, ona će ih pitati da li su zainteresovani za fotografisanje i ponuditi im da izaberu nekoliko opcija na touchscreen-u na njenoj površini.

Ako su zadovoljni napravljenom fotografijom, gosti je mogu odštampati na uređaju u blizini ili istog trenutka podeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Mladenci su bili oduševljeni kako je Eva obavila svoj zadatak, a pozitivne reakcije nisu izostale ni od strane njihovih gostiju. Ipak, Megan i Geri su pored nje angažovali i pravog fotografa pa sada imaju profesionalne urađene slike sa svadbe zajedno sa onim zabavnijeg karaktera koje je napravio robot.

Ne sumnjamo da će se za ovako nešto odlučiti još mnogi parovi u budućnosti; prvo verovatno oni sa dubljim džepom, a kasnije i široke narodne mase. Ostaje samo da se vidi da li će se Evi pridružiti još neki robot, na primer onaj koji se nalazi u ulozi konobara ili možda onaj koji zna da peva…

5cb633ad0142830a685c712d-1536-558 Čopor robot-pasa je sada u stanju da vuče kamion hqdefault Stiv Džobsov čuveni govor je dobio svoju zabavnu animiranu verziju Samsung COOKHOUSE_BUILT IN KITCHEN (2) Predstavljeni inovativni Samsung kuhinjski uređaji bekap Evo koliko često treba da pravite rezervne kopije podataka sa računara · · ·